Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΝΕΑ - LET’S DO IT GREECE 2016» ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ: ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ!
 
LET
’S DO IT GREECE 2016» ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ: ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

ΝΕΟ: ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Π.Ο Κορωπίου, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΡΕΛΛΑ

Για πέμπτη χρονιά, ο Δήμος Κρωπίας και το ΝΠΔΔ Σφηττός σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς διοργάνωσαν στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης καθαρισμού «LET’S DO IT GREECE 2016», μια (1) κεντρική δράση (παραλία Λουμπάρδας-λόφος Χαγιάτια) και δύο (2) τοπικές δράσεις στην επικράτεια του Δήμου, παραλία Αγίας Μαρίνας και Καρελλά. Είχαν προηγηθεί, δράσεις καθαρισμού στον Καρελλά τις προηγούμενες ημέρες από κοινή δράση Δήμου (Διεύθυνση Περιβάλλοντος), συλλόγου Άνω Καρελλά και Κατηχητικού Σχολείου I.N Aγίου Φανουρίου.

Η κεντρική δράση καθαρισμού την Κυριακή 17 Απριλίου, ξεκίνησε στις 10:30. Συμμετείχαν, ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κορωπίου. Μαζί τους ήταν η πρόεδρος του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός, δημοτική σύμβουλος Αδαμαντία Μάλλιου και ομάδα εθελοντών του ΝΠΔΔ Σφηττός και της Συνεργασίας για το Περιβάλλον του Κορωπίου. Ο λαογράφος-ιστοριοδίφης και ζωγράφος, μέλος της Συνεργασίας, κ.Γιάννης Πρόφης μίλησε για την ιστορία της περιοχής και για τα «Χαγιάτια».Στη δράση, εκτός των μαθητών και μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, συμμετείχαν, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ελένη Αθανάτου-Παπακωνσταντίνου, Στέλλα Αθανασίου, η Ελένη Αδάμ, πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής και ο Νίκος Παυλίδης, μέλος της Συνεργασίας. Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης συνοδευόμενος από την συζυγό του Πόλυ Ντούνη επισκέφτηκαν και χαιρέτησαν τη δράση των μαθητών του Κορωπίου και των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Στο δασικό δρόμο προς παραλία Αγίας Μαρίνας, πάνω από τα ιστορικά δημοτικά κτίρια «Χαγιάτια», απομακρύνθηκαν μπάζα που βρίσκονταν εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή. Συμμετείχαν δύο δημοτικοί υπάλληλοι- χειριστές με ένα φορτηγό και μια μπουλντόζα. Την επιχείρηση συντόνισε, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Θοδωρής Γρίβας συνεπικουρούμενος από τους Δημήτρη Ντούνη και Ιωάννη Κατιμερτζόγλου, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας, τομέα δασοπροστασίας. Η κεντρική οργανωτική επιτροπή του let’s Do iT GR2016 υποστήριξε την κεντρική δράση με γάντια και σακούλες αποκομιδής από την εταιρία SANITAS, χορηγό των φετινών δράσεών της ενώ ο Δήμος εκτέλεσε συγκοινωνιακό έργο με οδηγό τον κ.Αντώνη Μάριζα.

Στην παραλία της Αγίας Μαρίνας είχαμε δράση καθαρισμού στην παραλία της Αγίας Μαρίνας από τον ΝΑΟ Κέκρωψ και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας. Στην δράση καθαρισμού παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αδαμαντία Μάλλιου και η δημοτική σύμβουλος, Στέλλα Αθανασίου. Η δράση υποστηρίχθηκε από ένα όχημα του Δήμου Κρωπίας με δύο υπαλλήλους της καθαριότητας και διατέθηκαν σακούλες και γάντια στους συμμετέχοντες. Τις επόμενες ημέρες στην παραλία Αγίας Μαρίνας θα μαζευτούν και σωροί με αποσυνθεμένα φύκια που βρίσκονται σε σημείο της.

Στον Καρελλά, ο εξωραϊστικός και εκπολιτιστικός σύλλογος Άνω Καρελλά «Η Αγία Παρασκευή» που έχει πρωτοστατήσει, στον αγώνα για τη διάσωση του τοπικού δάσους του Γραμματικού καθώς και στην πρώτη διοργάνωση του let’s do it το 2011, συνεπής στο ραντεβού του έδωσε το παρών στη οδό Χαλιδώνος και Προφήτη Ηλία ενώ η ομάδα της «Γαιδουροχώρας» στο δάσος Γραμματικού.

Το αποτέλεσμα των δράσεων Δήμου-Συλλόγων στον Καρελλά ήταν: η αποψίλωση χόρτων παράπλευρα του κεντρικού δρόμου από την λεωφόρο Λαυρίου έως την οδό Δάσους στον Άνω Καρελά καθώς και στην πλατεία του Καρελά στην παιδική χαρά, ο καθαρισμός από διάσπαρτα απορρίμματα του κεντρικού δρόμου από τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου έως την παιδική χαρά, η απομάκρυνση μεγάλου όγκου επικίνδυνων κλαδιών σε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο, ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου όλων των κάδων και τοποθέτηση πινακίδων, ενέργειες για κατεδάφιση-απομάκρυνση και καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του παράνομου εγκαταλελειμμένου τροχόσπιτου στην οδό Ικαρίας στον Καρελά. Το κόστος της ενέργειας αυτής προσέφερε η κυρία Μαρτίνου ιδιοκτήτρια του ιστορικού κτήματος της «Σμαράγδας». Τις επόμενες ημέρες θα απομακρυνθούν και ορισμένα μπάζα δίπλα σε κάδους αποκομιδής σε τρία σημεία στην οδό Χαλιδώνος και Οδό Μεσσηνίας και Υμηττού. Ακολούθησε καθαρισμός μέρος του δάσους Γραμματικού από την ομάδα της «Γαιδουροχώρας» και τοποθέτηση πινακίδων. Στις δράσεις του Καρελά έλαβαν μέρος συνολικά 50 πολίτες και παιδιά ενώ η ιδιωτική εταιρία «Φιλοκτήτης» προσέφερε 100 αναψυκτικά στους εθελοντές του συλλόγου και τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου.

Ο Αθλητικός Ποδηλατικός Όμιλος Κορωπίου (Α.Π.Ο) λόγω κωλύματος συμμετοχής μελών του την Κυριακή 17 Απριλίου, θα προχωρήσει σε δράση καθαρισμού στο δάσος Γραμματικού Καρελλά το επόμενο Σάββατο 23 Απριλίου στις 10:30 το πρωί και καλεί τα μέλη και τους φίλους του αλλά και κάθε πολίτη του Κορωπίου να συμμετέχει.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Σεπτέμβριος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
  

 

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό