Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ


 ΔΗΛΩΣΗ ΘΟΔΩΡΗ ΓΡΙΒΑ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ

Με αφορμή την είδηση για την πρόσληψη ανέργων για 8 μήνες στα Δασαρχεία μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας κ. Θοδωρής Γρίβας σε δήλωσή του επισημαίνει : «Είναι θετική η είδηση ότι σε λίγες ημέρες θα δημοσιευτεί η δημόσια πρόσκληση σε ανέργους για το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία των Δασών», που σχεδιάστηκε από τα Υπ. Εργασίας και Περιβάλλοντος με στόχους τόσο, την εξυπηρέτηση αναγκών σε προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών της χώρας για την αντιπυρική προστασία, όσο και για την κατάρτιση των ανέργων σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο με στόχο την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Όμως εκφράζω τον προβληματισμό μου για τα ακόλουθα :Πρώτον, για τον χρόνο έναρξης της εργασίας τους δηλ. μέσα στην αντιπυρική περίοδο ενώ επιπλέον πριν συμμετέχουν πρακτικά θα πρέπει να προηγηθούν εκπαιδεύσεις και σεμινάρια. Δεύτερον για τις δομές των δασαρχείων που θα τους υποδεχτούν.Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες ελλείψεις τους σε οχήματα ακόμα και σε προμήθεια καυσίμων κίνησής τους αλλά και σε μηχανήματα-εργαλεία. Με καλοπροαίρετο τρόπο προτείνω σε όσους έχουν την αρμοδιότητα και προφανώς στα Δασαρχεία να υπάρξει στενή συνεργασία με τους Δήμους και να μπορούν οι εργαζόμενοι αυτοί να προσφέρουν στις δομές δασοπροστασίας των Δήμων που συνεργάζονται τα Δασονομεία-Δασαρχεία. Έχουν αρκετοί Δήμοι δυνατότητες να παρέχουν άμεσα χώρους συντονισμού και εκπαίδευσης, στελέχη και εθελοντές που έχουν εκπαιδευτεί επισήμως από το Πυροσβεστικό Σώμα και διαθέτουν κατάλληλα οχήματα, εργαλεία για αποψιλώσεις, συλλογή βιομάζας από καμένες δασικές εκτάσεις ή από δασικά τμήματα που δεν έχουν υποστεί καμμία διαχείριση. Εμείς τουλάχιστον στο Δήμο Κρωπίας- που έχουμε την ευθύνη για πολύ μεγάλο τμήμα του δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού- διαθέτουμε έμπειρη εθελοντική ομάδα με πολλά περιστατικά κατασβέσεως στο ενεργητικό μας αλλά και εμπειρία από εργασίες δασοπροστασίας που προηγούνται, κατάλληλους χώρους, εργαλεία και οχήματα και έχουμε στενή συνεργασία με το Δασονομείο Κορωπίου»
Πληροφορίες : Το πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου στις 30.03.2018 από τον υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου, τον υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμμελο περιλαμβάνει την δημιουργία 5.066 νέων θέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 4.000 θα είναι εργατικό προσωπικό σε διάφορες ειδικότητες (υλοτόμοι, οδηγοί, ακόμα και λογιστές στις ανάλογες θέσεις των υπηρεσιών των Δασαρχείων) καθώς και 302 δασοπόνοι-δασολόγοι που θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από τον ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων) προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν με όρους πλήρους απασχόλησης όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγράμματα. Μετά την λήξη του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση της εμπειρίας τους για το μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Η περιφερειακή ενότητα Αν.Αττικής κατέχει σημαντικό ποσοστό συμμετοχής με 257 άτομα (5.1%)σε σχέση με την κατανομή σε άλλες περιοχές και θα απασχοληθούν σε μια πυρόπληκτη περιοχή που περιλαμβάνει 4 δασαρχεία, Πάρνηθας, Καπανδριτίου, Λαυρίου, Πεντέλης με τα κατά τόπους Δασονομεία που υπάγονται στα Δασαρχεία (Αγίας Παρασκευής, Αγίου Στεφάνου, Κερατέας, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Σπάτων, Λαυρίου). Η κατανομή του προσωπικού έγινε με βάση βασικά χαρακτηριστικά: επικινδυνότητα των περιοχών, συσσωρευμένη βιομάζα, έκταση των περιοχών, μηχανήματα έργων για να χρησιμοποιήσουν, ειδικές περιοχές προστασίας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Αύγουστος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
  

 

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό