Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2014
ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2014
: “Oι καλλιτέχνες της πόλης μας»

Πρώτος κύκλος εκδηλώσεων 22/06 έως 6/07 2014Αρχίζει την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 ο πρώτος κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κρωπίας – Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός με την επωνυμία «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2014». Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στους καλλιτέχνες του Δήμου Κρωπίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των πολιτιστικών εκδηλώσεων Σφήττεια την επίσημη έναρξη κάνει η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ» με μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στους Έλληνες συνθέτες : Γ. Ζαμπέτα, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Κατσαρό, Γ. Μαρκόπουλο, Στ.Ξαρχάκο, Δ.Σαββόπουλο, Β. Τσιτσάνη, Μ.Χατζηδάκη, συνθέτες από το «Νέο Κύμα». Η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, στις 9 το βράδυ. Πριν την συναυλία, στις 19:30 σε αίθουσα της πλ.Δεξαμενής θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Εικαστικού Εργαστηρίου «Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός».

> Λίγα λόγια για τη Δημοτική Φιλαρμονική: Στη Δημοτική Φιλαρμονική λειτουργούν τμήματα δωρεάν εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων, καθώς και των απαιτούμενων μαθημάτων θεωρίας της μουσικής, από ομάδα καταξιωμένων καθηγητών μουσικής. Στα τμήματα της Φιλαρμονικής μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι-ες το επιθυμούν ανεξαρτήτως ηλικίας και μουσικών γνώσεων. Το όργανο παρέχεται από τη φιλαρμονική δωρεάν .Η Φιλαρμονική Δήμου Κρωπίας ιδρύθηκε το 1955. Η σύστασή του σε αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έγινε τον Δεκέμβριο του 1988. Το 2011 συγχωνεύεται μαζί με τα ΚΑΠΗ, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Αθλητικό Οργανισμό, το Πνευματικό Κέντρο και τους Παιδικούς Σταθμούς σε ένα ενιαίο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Σφηττός. Το 2011 η Δημοτική Αρχή Κρωπίας σεβόμενη τη σημαντική ιστορική πορεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής διατηρεί την επωνυμία της. Η Φιλαρμονική υπάγεται πλέον στο Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός. Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι, από το 1996, ο Ηλίας Σοφρώνης. Εκπαιδευτικό προσωπικό : Σπύρος Αλεξανδράτος, Ευστάθιος Κιόσογλου, Γαληνός Κιόσογλου, Χρήστος Ωραιόπουλος. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-6622508, 17:00-20:00. Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο της Φιλαρμονικής: Οδός Τιμίου Σταυρού και Πίνδου 1, περιοχή Δημοτικό Στάδιο Ποδοσφαίρου «Αντ. Πρίφτης».

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΡΘΑΣ ΦΡΙΤΖΗΛΑ

Την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική μουσική συναυλία με τη Μάρθα Φριτζήλα: «Τhe KUBARA PROJEC # 3 & magical mystery tour», στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, στις 9 το βράδυ. Το Kubara Project επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια με ολοκαίνουργια παλιά άσματα και παλαιωμένες νέες συνθέσεις. Με διάθεση όχι και τόσο νοσταλγική και σύνθημα “Εμπρός πίσω!” Ένα μοναδικό υπερθέαμα με αληθινούς μουσικούς και υπαρκτά όργανα. Στην παράσταση συμμετέχει κι ο Μυστηριώδης Καλεσμένος.

Στο πλαίσιο της συναυλίας θα γίνεται συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για την υποστήριξη της δομής Κοινωνικού Φαρμακείου που λειτουργεί στο Δήμο Κρωπίας. Περισσότερα για την Μάρθα Φριντζήλα στο http://www.marthaf.eu

> Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Φαρμακείο: Στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο της πλατείας Ελευθερίας (απέναντι από το Δημαρχείο Κρωπίας, επί της Λεωφ. Βασιλ. Κωνσταντίνου) με καθημερινή 8ωρη λειτουργία από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00-17:00). Το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε τουλάχιστον 100 πολίτες από το Κορωπί και τους συνεργαζόμενους δήμους, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων – Αρτέμιδος που αντιμετωπίζουν οικονομικά και άλλα προβλήματα. Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται καθημερινά (εκτός Σαββάτου-Κυριακής) στο γραφείο του Κοινωνικού Φαρμακείου στο Κορωπί από τις 10:00 έως 14:30 για να καταθέτουν τις αιτήσεις τους. Πληροφορίες: 2106623651 και στο email: [email protected]


ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου, τα παιδιά θα απολαύσουν τη θεατρική παράσταση «Βασιλιάς Κλόουν» από την ομάδα art-ποιείο, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, στις 20:30.

>Πρόκειται για μια διασκεδαστική ιστορία που εκτυλίσσεται σε μια κοινωνία που υποφέρει από τις σκληρές διαταγές ενός βασιλιά. Ένας σαλτιμπάγκος. σύμβολο αθωότητας και παιδικής φαντασίας, έρχεται να ταράξει τα νερά δίνοντας πίσω τη χαρά και το γέλιο. Υπέρμαχος της δημοκρατίας και της εσωτερικής ελευθερίας λέει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν. Με πολύ τραγούδι, χορό και διαδραστικό παιχνίδι υπενθυμίζει σε όλους μας την αξία της κάθε στιγμής της ζωής μας και την αξία των παιδικών μας χρόνων.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΥΡΩΝΑ ΣΤΡΑΤΗ : Νεανική μουσική γιορτή

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει συναυλία, ο Μύρωνας Στρατής + Βand, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, στις 21:30.


ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΗ

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου, οι ομάδες χορωδιών και χορού του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Κρωπίας (ομάδες χορωδίας και χορού Κορωπίου, Αγίας Μαρίνας, Κίτσι) παρουσιάζουν μια χορευτική και μουσική παράσταση, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, στις 21:00.


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ» ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός παρουσιάζει την παράσταση «Ενοχικό Δίκαιο». Πρόκειται για μια σπουδή στις ανθρώπινες σχέσεις, την ατομική αξιοπρέπεια, τον κοινωνικό υλισμό και τη δύναμη του έρωτα, μέσα από θεατρικά μονόπρακτα των : Ουίλιαμ Σαρογιάν, Τέννεση Ουίλλιαμς, Μπέρτολτ Μπρέχτ και Αντον Τσέχωφ.

>Συντελεστές : Σκηνοθεσία –Υπεύθυνη ομάδας: Μαρία Παπαχρήστου. Παίζουν: Αστέρω Αλεξανδρή, Γιάννης Αργυρίου, Ασημίνα Λάμψα, Παναγιώτης Μοσχόπουλος, Θεοδώρα Μουζακιάρη, Κωνσταντίνος Νίκου, Πόλυ Παπαδοπούλου, Πέρση Πυρνοκόκη, Μαρία Τσάκου, Θεανώ Ψυλλάκη. Σκηνικά : Εικαστικό εργαστήρι Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός

Την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014, το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου, (το 2014 συμπλήρωσε 40 χρόνια από την ίδρυσή του), παρουσιάζει έναν παραδοσιακό νησιώτικο γάμο με τίτλο: «Παντρεύεται ο Αυγερινός, την Πούλια κάνει ταίρι. Με λαούτο και βιολί γλεντούν οι συμπεθέροι».


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΣΦΗΤΤΕΙΩΝ 2014

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης : «Οι πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, τα «Σφήττεια», αναδεικνύουν φέτος καλλιτέχνες της πόλης μας. Πρόσωπα του δήμου μας, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ταλέντο, τις δεξιότητες, και το καλλιτεχνικό τους έργο. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να δουν άγνωστα έργα και δημιουργίες τους, να γίνονται σημεία αναφοράς και έμπνευσης για τους νεώτερους. Ως δημοτική αρχή με συνέπεια συνεχίζουμε με το ίδιο πείσμα και αποφασιστικότητα να εκφράζουμε την ενότητα της κοινωνίας του Δήμου. Τα Σφήττεια είναι ακόμη μια έκφραση αυτής της ενότητας. Συνεχίζουμε στη ίδια πολιτική γραμμή σχετικά με το κόστος της διοργάνωσης: χαμηλό κόστος με αξιοποίηση χορηγιών, δωρεών και εθελοντικής προσφοράς! Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, τα Σφήττεια, τη δική σας διοργάνωση!».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής πολιτικής, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Ανδρέας Ντούνης : «Για τέταρτη συνεχή χρονιά, τα Καλοκαιρινά «Σφήττεια» εξελίσσονται σε «οάσεις» πολιτιστικής δημιουργίας. Ο αγώνας όλων μας για την επιβίωση και την εξασφάλιση των βασικών αναγκών για να είναι ισορροπημένος πρέπει να συνδυάζεται με εκδηλώσεις αγάπης, αλληλεγγύης και έργα πολιτισμού. Όλα αυτά εκφράζονται και αναδεικνύονται στα Σφήττεια. Με τη μαζική συμμετοχή σας επικυρώνεται και η επιτυχία τους. Ελάτε να αισθανθούμε και πάλι την κοινωνική ζεστασιά και την πολιτιστική ζωντάνια της κοινωνίας του Δήμου μας. Σας περιμένουμε!».

Αδαμαντία Μάλλιου, πρόεδρος Δ.Σ. Σφηττός : «Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής των Σφηττείων σας καλωσορίζω στα φετινά Σφήττεια με θέμα «Καλλιτέχνες της πόλης μας» όπου παρουσιάζουμε ένα σημαντικό δείγμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας των δημοτών μας: Μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αναβίωση παλαιών μεσογείτικων εθίμων, λαϊκές βραδιές, εικαστικές εκθέσεις, με το σύνολο των συντελεστών τους από το δήμο μας, τη Δημοτική Φιλαρμονική, τα εργαστήρια του Πνευματικού Κέντρου και των ΚΑΠΗ. Τα Σφήττεια έχουν και αυτή τη φορά ενσωματώσει την τέχνη και την παράδοση με αξίες όπως η αγάπη, η ομόνοια, η κοινωνική αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο των μουσικών συναυλιών διοργανώνουμε συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.Αυτό το Καλοκαίρι έχουμε έναν πολιτιστικό προορισμό: «Τα Σφήττεια 2014».

Δείτε και κατεβάστε το πρόγραμμα των Σφηττείων 2014 από εδώ.
Χάρτης Σφήττεια 2014

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Αύγουστος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
  

 

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό