Αναγγελία ίδρυσης «Μουσείο Υμηττού-Σπύρος Λέκκας»

Εκδήλωση παρουσίασης-ενημέρωσης, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, 20:00, Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο πλ.Δεξαμενής, Κορωπί

Ο Δήμος Κρωπίας και το υπό ίδρυση σωματείο, «Οι Φίλοι του Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας», συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης για την ίδρυση Περιβαλλοντικού –Πολιτιστικού Μουσείου για τον Υμηττό, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο πλ. Δεξαμενής Κορωπίου.

Στην εκδήλωση θα εκτεθούν το όραμα και οι στόχοι της δημιουργίας του Μουσείου και θα παρουσιαστούν πολύτιμες συνεργασίες.

Ομιλητές : Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη-Λέκκα, ομ. Καθηγ.ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, καθηγ.ΕΚΠΑ, Νίκος Ζούρος, καθηγ Πανεπιστημίου Αιγαίου, διευθυντής Μουσείου Απολιθωμένου δάσους Λέσβου. Θα χαιρετήσει-προλογίσει, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν.Κιούσης

Θα τηρηθούν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις κατά της πανδημίας

———————————-

Το υπό ίδρυση Μουσείο με το όνομα «Μουσείο Υμηττού-Σπύρος Λέκκας», ανταποκρίνεται στο όραμα του απελθόντος συμπολίτη μας, Σπύρου Λέκκα, ομότιμου καθηγητή Γεωλογίας ΕΚΠΑ, λαμπρού επιστήμονα, που συνέβαλε καθοριστικά στην μελέτη του Υμηττού καθώς και σε δράσεις προστασίας του. Οι λόγοι για την ανάγκη ίδρυσης του Μουσείου είναι :Πρώτον, να προβάλει και να ενισχύσει την οικολογική και κοινωνική αξία και τον ρόλο του όρους, δεύτερον, να καταστήσει ευρύτερα γνωστή την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Υμηττού και των γύρω περιοχών, τρίτον, να προσελκύσει επισκέπτες και περιπατητές εμπλουτίζοντας την εμπειρία τους, τέταρτον, να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους και το ευρύτερο κοινό στην αξία και στην ανάγκη σεβασμού του περιβάλλοντος και τέλος, να ενθαρρύνει κάθε ατομική και συλλογική πρωτοβουλία για την προστασία του όρους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Εκδήλωση Ενημέρωσης