Από το Γραφείο Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Κιούση, εκδόθηκε το βράδυ, της  Παρασκευής 9 Ιουλίου 2021,  η ακόλουθη απάντηση σε μια καταφανώς κακόγουστη απογευματινή πρόβα καλοκαιρινής ανέξοδης αντιπολίτευσης περί «αντικειμενικών αξιών ακινήτων» και κατάθεση σχετικού ψηφίσματος  του Δ.Σ Κρωπίας:

«Είναι επιεικώς διασκεδαστική, η προσπάθεια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης,  να σύρεται στο άρμα μιας κομματικής αντιπαράθεσης, μεταξύ Κυβέρνησης και Αξ.Αντιπολίτευσης, και μάλιστα ετεροχρονισμένα…, για να ασκήσει το γνωστό ανέξοδο παιχνίδι του λαϊκισμού του κατά της δημοτικής αρχής. Το θέμα, της παρέμβασης στο ζήτημα των αντικειμενικών αξιών  ακινήτων, όπως ο ίδιος  ο επικεφαλής της  αναφέρει, επί της ουσίας, έχει γνωμοδοτική αξία από πλευράς κάθε δημοτικού συμβουλίου.

Ένα ανέξοδο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα «μάτια του κόσμου ή καλύτερα των ψηφοφόρων της παράταξής του…περισσότερο θυμίζει τις γνωστές 24 ώρες απεργίες εκτόνωσης και μη συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτές…

Οι κατηγορίες του κατά της Δημοτικής Αρχής και για προσωπικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται…από τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων είναι καταγέλαστες.

 Αποκρύβει ο κ. επικεφαλής, ότι εμείς, ως δημοτική αρχή, προτείναμε πάντα, γνωμοδοτικά 20% μειώσεις ενώ η παράταξή του  πρότεινε για το ψήφισμα…οριζόντιες μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες κατά 40% (!) από αυτές που ανακοινώθηκαν από τον Ιούνιο του 2021 κάτι που πραγματικά αφήνει άναυδο ακόμα και έναν φανατικό ακραίο κομματικό αντιπολιτευόμενο…Που σημειωτέον αφορά και όλη την Ελλάδα(!).

Και εις ανώτερα στον κ.Κερασιώτη, κάποια κομματική θέση αντάξια της φήμης του θα καταφέρει να κατακτήσει…τον προτείνουμε! Άλλωστε έχει προϋπηρεσία, αρκετά έτη σε βουλευτικό γραφείο».