Θωρακίζονται  υγειονομικά τα Σχολεία του Δήμου Κρωπίας : επικαιροποίηση δράσεων

Δύο πολύ σημαντικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Κορωπίου για την υγειονομική θωράκιση των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια) και των αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας.

Με την παρότρυνση του Δημάρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση, την επιμέλεια του προέδρου της Δ.Ε Παιδείας, καθηγητή Θωμά Κιούση, την παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας,προέδρου της Δ.Ε Υγείας, ιατρού Κόλλια Σπυρίδων και την στήριξη του Δ/ντή Γεωργίου Καψούρη πραγματοποιήθηκαν :

  • Την Τετάρτη 10.11.2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο επίδειξης λειτουργίας των πέντε (5) αυτόματων απινιδωτών που διαθέτει ο Δήμος Κρωπίας για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια). Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι καθηγητών των σχολείων : 1ο , 2ο , 3ο Γυμνάσιο – 1ο , 2ο , 3ο Λύκειο , ΣΕΚ και 1ο Ημερήσιο & Εσπερινό ΕΠΑΛ.Την παρουσίαση έκανε ο κ. Γεώργιος Μεσάου, μηχανικός βιοϊατρικής τεχνολογίας.
  • Το Σάββατο 4.12.2021 διοργανώθηκε σεμινάριο Α’ βοηθειών και χρήσης απινιδωτή διάρκειας έξι (6) ωρών που περιείχε θεωρητική και πρακτική εξάσκηση σε περιστατικά υγειονομικής φύσεως. Την παρουσίαση έκανε ο κ. Γεώργιος Τζήμας εκπαιδευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι καθηγητών των σχολείων του Δήμου Κρωπίας και του αθλητικού συλλόγου ΛΕΩΝ.

Οι 5 εξωτερικοί απινιδωτές ήταν δωρεά της ΑΜΚΕ Αιγέας ύστερα από ενέργειες του προέδρου της Δ.Ε Παιδείας Θωμά (Μάκη) Κιούση.

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ & χρήσης απινιδωτή, Σάββατο, 4.12.2021, 1ο ΓΕΛ Κορωπίου

 

.