Δ.τ17_03_2022 : Η αθλητική εγκατάσταση «Γ.Σ Παπασιδέρης» ΝΠΔΔ Σφηττός-Δήμος Κρωπίας : Ενημέρωση εργασιών

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο «Γ. Παπασίδερης» που περιελάμβανε : την τοποθέτηση 8 πυλώνων  φωτισμού στα γήπεδα, την κατασκευή  δύο ξεχωριστών χώρων υποδειγματικών παιδικών  χαρών με τοποθέτηση του διπλού συστήματος φωτισμού τους , την ολική ανακαίνιση του γηπέδου της Πάλης με την τοποθέτηση καλαίσθητων καθισμάτων – παγκάκια στο γύρω εξωτερικό χώρο, τις προσεγμένες ανακαινίσεις στα αποδυτήρια, τα ντους και τις τουαλέτες του κλειστού, την δημιουργία τριών (3) γηπέδων ανάπτυξης των αθλημάτων καλαθοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και αντισφαίρισης (για μικρά παιδιά) και τη βελτίωση των άλλων δύο (2) γηπέδων.

            Επίσης, όπως είχαμε δεσμευτεί, τον Νοέμβριο του 2021, τοποθετήθηκαν και λειτουργούν, οι καινούργιες  τουαλέτες,  ενηλίκων, παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες- ικανότητες (ΑΜΕΑ) με κατασκευή πρόσβασης ειδικής ράμπας ενώ διαμορφώθηκε  και ο περιβάλλον χώρος. Οι τουαλέτες θα λειτουργούν καθημερινά και Σάββατο-Κυριακή, από τις 8 το πρωί και μέχρι 10 το βράδυ.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν, εργασίες βαψίματος των δυο εξωτερικών εξεδρών & καθαρισμός των χόρτων στους χώρους πέριξ από αυτές καθώς  και εργασίες κοπής φυτικής βλάστησης και κλαδέματος στις εγκαταστάσεις της παιδικής χαράς.

Όπως είχαμε επίσης προαναγγείλει στη δεύτερη φάση εργασιών  θα ανακατασκευαστούν, το επόμενο διάστημα, το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, το βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου και θα επανατοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας. Οι εργασίες ανακαινίσεων και νέων έργων θα συνεχιστούν τόσο στο κλειστό στάδιο όσο και στους άλλους χώρους με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους ή άλλα προγράμματα. Το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής όπως έχουμε ενημερώσει, δεν θα χρηματοδοτήσει συντήρηση και νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ελπίζουμε στη συνεργασία με όλους ώστε να διατηρήσουμε το Στάδιο καθαρό και με τον ανάλογο σεβασμό. Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι να ομορφύνουμε το στολίδι της πόλης μας, να συνεχίσουμε το έργο μας για την βελτίωση των υποδομών και των γηπέδων του, να αποκτήσει χαρακτήρα οργανωμένου αθλητικού κέντρου, έτσι ώστε, όλοι οι δημότες να έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση σε όλους τους αθλητικούς χώρους.

 

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Κιούσης

 

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας