ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ                                                    

13/12/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

“ΚΕΚΡΩΠΙΑ 2023” –  Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη ο πρώτος Αγώνας Δρόμου Φυσικών Εμποδίων «Χριστούγεννα στο Στίβο – ΚΕΚΡΩΠΙΑ 2023» στο ανοιχτό στάδιο του Ολυμπιονίκη Γ. Σ. Παπασιδέρη στο Κορωπί.

Πρωτότυποι αγώνες στίβου με φυσικά εμπόδια για όλες τις ηλικίες που αποτελούν προσπάθεια ανάδειξης Ολυμπιακών Αθλημάτων Στίβου.

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Δήμο Κρωπίας συμμετείχαν δεκάδες μικροί αλλά και μεγάλοι αθλητές συλλόγων από όλη την Ανατολική Αττική και στόχος πλέον είναι να καθιερωθούν ως αθλητικός θεσμός για ολόκληρη τη χώρα.

Εμπνευστής αυτής της πρωτότυπης ιδέας είναι ο Κάρολος Μαρκαριάν, καθηγητής Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, διπλωματούχος μεσαίων αποστάσεων αντοχής, π. Παγκόσμιος Πρωταθλητής Παίδων και Βαλκανιονίκης Εφήβων). Τους αγώνες αγκάλιασε με θέρμη από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Κρωπίας, ο οποίος μέσω του ΝΠΔΔ «Σφηττός» ανέλαβε και την υλοποίηση τους,  με τη αμέριστη συμβολή και συνδιοργάνωση του τμήματος στίβου του «ΝΑΟ Κέκρoψ».

 Στην εκδήλωση συμμετείχε ενεργά και ο Α.Σ. “Γ.Σ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ” με το τμήμα Στίβου.

Οι αγώνες απευθύνονται σε μαθητές της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και σε ενήλικες. Είναι αγώνες προσομοίωσης του Ολυμπιακού αθλήματος 3.000μ, προσαρμοσμένους σε λιγότερα μέτρα και φυσικά εμπόδια, ώστε να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αθλήματος. Στους αγώνες μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές/τριες σωματείων και συλλόγων.

Το Δήμαρχο Κρωπίας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης – Οικονομικών και αναπληρωτής Δημάρχου Ανδρέας Ντούνης. Στους αγώνες παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Γρίβας, ο Αντιδήμαρχος  Παιδείας – Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Σπυρίδων Κόλλιας και ο Προέδρος της Δ.Ε. Παιδείας – Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Κιούσης, ενώ την έναρξη των αγώνων έκανε ο πρόεδρος του «ΣΦΗΤΤΟΣ» Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας. Μια εξαιρετική αθλητική εκδήλωση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με την ενεργό συμμετοχή των υπαλλήλων του Δήμου και των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και των γυμναστών των αθλητικών τμημάτων.