Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο Δήμος Κρωπίας, συμμετέχει στο εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη, τον παγκόσμιο Μίκη, το μεγάλο αυτόν Έλληνα, πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού, που συνδέθηκε τόσο έντονα με την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Αναδείχθηκε σε μεγάλο μουσικό, σε έναν πολυσύνθετο αυθεντικό λαϊκό καλλιτέχνη που βίωνε έντονα τις αγωνίες, τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ανθρώπων.

Οι συνθέσεις του, οι ερμηνείες του, η συμπόρευση και συνεργασία με πλήθος στιχουργών και άλλων καλλιτεχνών γρήγορα συνδέθηκαν με τους αγώνες ανθρώπων και λαών για, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ισότητα.

Ο Μίκης έγινε ο αγωνιστής των Ανθρωπίνων και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων, των εθνικών Δικαίων και γενικότερα των Δικαίων όλων των λαών του κόσμου.

Η μοναδικότητά του, τον κατατάσσει στις μεγάλες προσωπικότητες  του 20ου αιώνα και των πρώτων δεκαετιών του 21ου αιώνα.

Έζησε έντονα με μεγάλη κοινωνικότητα, με αγάπη για όλους,  είτε τον φυλάκιζαν είτε τον κακολογούσαν είτε τον απαξίωναν για τις κατά καιρούς πολιτικές του επιλογές. Έπραττε  με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα  και την ανάπτυξη της ενότητας μεταξύ των Ελλήνων και όχι μόνο. Εξέφραζε με αυθεντικό τρόπο και πηγαίο αυθορμητισμό αυτό που έλεγε η συνείδησή του, με σεβασμό στους πυλώνες της εθνικής μας ταυτότητας, στην ορθοδοξία, στην πατρίδα, στην οικογένεια αλλά και στις πραγματικές  ταξικές ανισότητες της εποχής μας. Όλα αυτά  τα προσέγγιζε με φώτιση που ξεπερνούσε βαθιές ιδεοληπτικές εμμονές ή παραποιήσεις της πραγματικότητας, πολιτικές και ιδεολογικές διαιρέσεις. Περισσότερο είχε την σοφία Γέροντα και την αθωότητα μικρού παιδιού! Θα έλεγε κανείς ότι δεν μπόρεσε ποτέ να ταυτιστεί στην συνείδηση των πολιτών  ως πολιτικός. Το καλλιτεχνικό του έργο έχει καταγραφεί ως ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο  της  ιστορίας  της Ανθρωπότητας, θα διδάσκεται και θα μνημονεύεται ανά τους αιώνες.

Ο Δήμος μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους ήταν κοντά του τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Μίκη θα ζεις ανάμεσά μας, τα έργα σου για πάντα θα μας υπενθυμίζουν ότι η Ελευθερία Βουλήσεως κατακτιέται με αγώνες, θυσίες και ενθουσιασμό συνειδήσεως. Είναι ωραίο η τέχνη να είναι εμπνευσμένη να υπηρετείται πηγαία και ελεύθερα, να συγκινεί, να παρακινεί σε δημιουργικές δράσεις τους ανθρώπους.

—————————