8 Μαρτίου 2022: Ο Δήμος Κρωπίας για την  Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της  Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη : Αντιπολεμική φωνή διαμαρτυρίας

 

Σε αυτές τις συνθήκες παγκόσμιας αναστάτωσης που ζούμε (πανδημία, ακρίβεια/ ενεργειακή κρίση,  μεγάλης κλίμακας πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία) με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να δοκιμάζονται και να καταπατούνται, οι Παγκόσμιες Ημέρες για την υπενθύμιση βασικών δικαιωμάτων ζωής και αγώνων για τη συνέχιση της διεκδίκησής τους αποκτούν στα μάτια των πολιτών μας μια δραματική απομείωση της σημασίας τους!

Η διεκδίκηση των αυτονόητων, με τα «μάτια του σήμερα», Δικαιωμάτων της Γυναίκας σε όλα τα πεδία της ζωής και εργασίας, απαίτησαν, αίμα και δάκρυα. Απαίτησαν αιώνες αγώνων. Φαίνεται ότι όλα αυτά δεν αρκούν… Ιδιαίτερα πλήττονται οι γυναίκες και σήμερα : εμπορεία/διακίνηση γυναικών, σεξουαλική εκμετάλλευση, βία κατά των γυναικών, γυναικοκτονίες, εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου σώματος, σεξουαλική κακοποίηση μέσω του διαδικτύου και άλλα πολλά.

Συντελούνται και σήμερα, ανθρώπινα εγκλήματα που πλήττουν όλα τα έθνη και τα φύλα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται συνεχώς και η υποκριτική και επιλεκτική  επίκλησή τους, εδώ και δεκαετίες, δημιουργούν δίκαιη αμφισβήτηση στην κοινή γνώμη. Δημιουργούν και άλλοθι για επίδοξους αυταρχικούς ηγέτες να δικαιολογούν πολέμους, βομβαρδισμούς και εισβολές στο όνομα της καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…Έχουμε τη διανοητική δύναμη, ως παγκόσμια κοινότητα, να αντιταχθούμε στις αντι-ανθρώπινες αυτές στρατηγικές;

Ως φορέας της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, εκφραστής της αγανάκτησης και της αγωνίας των πολιτών μας κρίνουμε ότι όλα τα Δικαιώματά μας, ως γυναίκες και άνδρες, βρίσκονται σε δοκιμασία! Ο πόλεμος στην γειτονιά μας είναι η απόλυτη κατάργηση των Δικαιωμάτων μας!

Σε αυτή τη δεινή κατάσταση, φωτισμένες ηγεσίες και πολίτες οφείλουν να δημιουργήσουν ένα νέο διεθνές Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οφείλουν να συνεννοηθούν και να διεκδικήσουν μια νέα συνθήκη διασφάλισης της Ειρήνης στον Κόσμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και στους ομογενείς μας! Αλληλεγγύη στον ελληνισμό της ευρύτερης περιοχής.

Απαιτείται διεθνής κινητοποίηση και αγώνας για να σταματήσει ο πόλεμος! Απαιτείται αγώνας για να σταματήσουν, οι ανθρωπιστικές κρίσεις, οι επιλεκτικές διεθνείς εκστρατείες κατά των πανδημιών – πλούσιες χώρες να πλεονεκτούν έναντι των φτωχών χωρών- και οι διαρκείς οικονομικές κρίσεις.

Τώρα, είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για μια,  Δίκαιη, Ειρηνική, Οικονομία και Κοινωνία σε όλον τον κόσμο για να σωθεί η Ανθρωπότητα!

—————————