ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Άνοιξε η Πλατφόρμα Ψηφοφορίας! Ψήφισε τώρα το αγαπημένο σου εικαστικό έργο. Κέρδισε πόντους!

 

O Δήμος Κρωπίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής υλοποιούν τον Περιβαλλοντικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης μέσα από τη Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης www.followgreen.gr/koropi, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

 

Ο Εικαστικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 16 ομάδων μαθητών από 2 Γυμνάσια και 1 Λύκειο και μαζί με τη δράση του Σχολικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης των 9 Δημοτικών σχολείων και 14 Νηπιαγωγείων του Δήμου Κρωπίας, στοχεύουν συνδυαστικά στην ολοκληρωμένη ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την ανακύκλωση.

 

Οι 16 ομάδες του διαγωνισμού απαρτίζονται συνολικά από 126 μαθητές. Οι μαθητές, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους ανέπτυξαν εικαστικά έργα με θέμα την ανακύκλωση.

Όλες οι δημιουργίες των μαθητών έχουν αναρτηθεί ανώνυμα στη Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης. Οι επισκέπτες και τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας μπορούν να ψηφίσουν το αγαπημένο τους έργο εδώ. Τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας – κάτοικοι του Δήμου Κρωπίας θα λαμβάνουν 50 πόντους επιβράβευσης για τη στήριξη της προσπάθειας των μαθητών, ενώ οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν και αυτοί να ψηφίσουν το έργο της αρέσκειας τους, δίνοντας 50 πόντους προτίμησης.

Η ψηφοφορία θα είναι ανοικτή έως την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 και ώρα 12.00 μ.μ. και o καθένας μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά.

Στο τέλος της διαγωνιστικής περιόδου θα βραβευτούν τα τρία (3) έργα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους προτίμησης, καθώς και όλα τα συμμετέχοντα στον διαγωνισμό σχολεία συμπεριλαμβανομένων και του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.

Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών ψηφίζοντας τα έργα του Περιβαλλοντικού Εικαστικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης ή δωρίζοντας πόντους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης μέσα από τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης.

Όλοι μαζί στη δράση για το Περιβάλλον!