ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΩΠΙΑΣ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ

Στη θέση του Αντιπροέδρου ο Κώστας Τσεβάς και Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου ο Θωμάς (Μάκης) Κιούσης

Όλα τα ονόματα των μελών των Επιτροπών

Με τις αρχαιρεσίες εκλογής του νέου προεδρείου του Δ.Σ Κρωπίας και της συγκρότησης των Επιτροπών, Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής,  ξεκίνησε η νέα δημοτική περίοδος, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης καλωσόρισε όλα τα μέλη του Δ.Σ, προέτρεψε σε γνώση –ενημέρωση και τήρηση του Κανονισμού αλλά και σε τυχόν βελτιώσεις που μπορεί να γίνουν για γίνει καλύτερος. Αναφέρθηκε σύντομα στις ιδιαιτερότητες του Δήμου Κρωπίας και στη φύση κάποιων σύνθετων προβλημάτων –προηγούμενων δεκαετιών- που αντιμετωπίζει, όταν άλλοι Δήμοι έχουν ήδη επιλύσει ζητήματα βασικών υποδομών. Ο κ.Κιούσης αναφέρθηκε  στην ενίσχυση  της δημοτικής ιδιότητας των κατοίκων του Κορωπίου ώστε να απογραφούν στο Δήμο μας -και όσοι δεν το έχουν  κάνει… να το κάνουν- για να έχει περισσότερες οικονομικές δυνατότητες-πόρους ο Δήμος και οι δημότες –κάτοικοι να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο κ.Θοδωρής Γρίβας, ως πρώτος σύμβουλος σε σταυρούς προτίμησης, άσκησε καθήκοντα προέδρου της διαδικασίας των αρχαιρεσιών. Ο κ. Γρίβας κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους ακόμα και όσους/ες ήταν υποψήφιοι και δεν εκλέχτηκαν να συμμετέχουν άμεσα στο δημοτικό έργο : «Οφείλουμε  να καθήσουμε,  να δουλέψουμε για τον τόπο…να κάνουμε το καθήκον μας. Ώστε να έχουμε επιτυχία στο έργο μας».

Για τις θέσεις του προεδρείου (για την περίοδο 1.09.2019 έως 6.11.2021), προτάθηκαν από τις παρατάξεις, «Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα» της πλειοψηφίας   και «Αλλάζουμε» της μείζονος αντιπολίτευσης, τρείς δημοτικοί σύμβουλοι, δύο της πλειοψηφίας και ένας της μείζονος μειοψηφίας για την κάλυψη των θέσεων του προεδρείου.  Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ως 3Η δημοτική παράταξη, βάση του νομοθετικού πλαισίου, θα μπορούσε να συμμετέχει) αρνήθηκε να συμμετέχει στη διαδικασία πρότασης θέσεων στο προεδρείο του Δ.Σ ως πάγια πανελλαδική πολιτική θέση.

 Στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, προτάθηκε από τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό, «Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα» και εξελέγη, η κα Δήμητρα Μιχαιρίνα, δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας. Για τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ προτάθηκε από τoν συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης και εξελέγη,  ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τσεβάς.

 Στη  θέση του Γραμματέα του Δ.Σ εξελέγη, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Θωμάς (Μάκης) Κιούσης.

Η κα Δήμητρα Μιχαιρίνα αμέσως μετά την εκλογή της στο αξίωμα του Προέδρου του Δ.Σ., ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις και απηύθυνε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας ενόψει αγώνων και ικανοποίησης διαχρονικών αιτημάτων Δήμου Κρωπίας. Στη συνέχεια,  επισήμανε ότι θα λειτουργήσει το σώμα με τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ.Θοδωρής Γρίβας  προσέφερε στον Δήμαρχο Κρωπίας, για την τρίτη θητεία του ως Δήμαρχος, μια καλαίσθητη μαρμάρινη πλακέτα της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας.

Η νέα πρόεδρος του Δ.Σ κα Δήμητρα Μιχαιρίνα κήρυξε στη συνέχεια την έναρξη της συνεδρίασης για την εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Επιτροπών  με προτάσεις των παρατάξεων και ψηφοφορία.

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (6 μέλη) εξελέγησαν oι:

Αμαλία Γκιόκα, Γιαννάκος Νικόλαος, Πολίτης Παναγιώτης, Μιχαιρίνας Θεοφάνης (από το «Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα, Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός», 4 μέλη), Κερασιώτης Διονύσης (από το «Αλλάζουμε-Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη» 1 μέλος) και Βραχάς Ανδρέας («Λαϊκή Συσπείρωση», 1 μέλος)

Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν: Ντούνης Σταμάτιος, Λέκκας Δημήτριος, Κιούσης Κωνσταντίνος, Γρινιεζάκη Δέσποινα, Κωνσταντάρας Κων/νος(«Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα»). Κουντούρη Αφροδίτη («Αλλάζουμε» και ως αναπληρωματικά  ακολουθούν, η Θηβαίου Δανάη, η Κιούση  Αθηνά κ.α), Ρεμπάπης Ευάγγελος («Λαϊκή Συσπείρωση»).

 

Τακτικά μέλη  της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (6 μέλη) εξελέγησαν:

Τις έξι έδρες (6) της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ως τακτικά μέλη, καταλαμβάνουν οι: Γρίβας Θεόδωρος, Κιούσης Θωμάς, Ντούνης Ανδρέας, Αδάμ Ελένη («Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα», 4 μέλη), Θηβαίου Δανάη («Αλλάζουμε»), Βράχας Ανδρέας ( «Λαϊκή Συσπείρωση»)

Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν:   Ντούνης Γεράσιμος, Δήμας Αθανάσιος, Κορωνιάς Αντώνιος, Λουκά Νεφέλη(από το «Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα) και ακολουθούν οι, Θεοχάρη –Μπούτση Γεωργία και Κωνσταντάρας Κων/νος.  Τσεβάς Κων/νος (από το «Αλλάζουμε»). Ακολουθούν οι,  Γκίκας Ισίδωρος, Κερασιώτης Διονύσιος κ.α. Ρεμπάπης Ευάγγελος (από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»)

 

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΡΩΠΙΑΣ

Πρόεδρος Δ.Σ Κρωπίας  : Δήμητρα Μιχαιρίνα

Γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα  στο Κορωπί. Είναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Καμνή και έχουν δύο παιδιά. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα. Είναι πρόεδρος του αιμοδοτικού συλλόγου  Κορωπίου «Άγιοι Ανάργυροι» και πολλά χρόνια μέλος του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος. Διετέλεσε από το 2011 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κορωπίου ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα. Εξελέγη δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά τον Μάιο του 2014 με το «Κορωπί –Νέο Ξεκίνημα» και επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2019. Είναι πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε. Παιδείας) από το 2016 και από το 2015 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι μέλος του Α΄ Διαλεκτικού Ομίλου Κορωπίου, του συλλόγου Γυναικών «Στοργή», του Ναυταθλητικού Ομίλου Κέκροψ(ΝΑΟ Κέκροψ) καθώς και της Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης ΝΠΔΔ Σφητττός.

Αντιπρόεδρος Δ.Σ : Κωνσταντίνος Τσεβάς

Γεννήθηκε και ζει στο Κορωπί. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Κατασκευών του Πανεπιστημίου UCL του Λονδίνου. Εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία ως σύμβουλος Κατασκευών. Συμμετείχε για πρώτη φορά και εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2019 με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Αλλάζουμε».

Γραμματέας Δ.Σ : Κιούσης Θωμάς (Μάκης)

Γεννήθηκε στο Κορωπί το 1964, υιός του Κυριάκου Κιούση και της Καλομοίρας Υφαντή. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Κατσίκη που εργάζεται ως βοηθός σε Φαρμακείο του Κορωπίου. Έχουν δύο παιδιά, την Κωνσταντίνα  και τον Κυριάκο. Είναι Πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνώσεις Η/Υ ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου. Ήταν ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Μ.Ε και Σχολής Η/Υ –  Λογιστικών κατά τα έτη 1993-2001. Από  το έτος 2002 με εξετάσεις του ΑΣΕΠ εργάζεται στην Δημόσια Εκπαίδευση. Αποσπασμένος στο Υπουργείο Παιδείας για τρία (3) έτη με αντικείμενο την διαχείριση και αξιολόγηση προσωπικού και συμμετοχή σε επιτροπές για την διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αναπληρωτής Διευθυντής και Υποδιευθυντής για πέντε (5) έτη στο Γενικό Λύκειο Λαγονησίου. Από το έτος 2018 έως σήμερα υπηρετεί ως Υποδιευθυντής στο 1ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου. Έχει αναπτύξει αυτοδιοικητική Δράση, ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης εκλεγμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορωπίου, την χρονική περίοδο 2011-12.

Πηγή βιογραφικών: Τα επίσημα προεκλογικά προγράμματα των συνδυασμών «Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα» και «Αλλάζουμε» με τα βιογραφικά των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων,  Μάιος 2019