Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, Εορτασμός της Μάχης του Θήτι

 στο Κίτσι Κορωπίου, 19:00,

Προσοχή: Ειδικά μέτρα προστασίας και συμμετοχής στην εκδήλωση

Ελεύθερη είσοδος στο φαράγγι του Θήτι  για πεζούς από οδό Κέας και οδό Αγ. Μαγδαληνής με μέτρα αποφυγής συνωστισμού. Υποχρεωτική μάσκα προστασίας για όλους.  Αθλητικά υποδήματα. Απαγορεύεται  αυστηρώς το κάπνισμα. Τα ΙΧ μπορούν να σταθμεύουν μόνο σε οδούς εκτός των δύο βασικών οδών πρόσβασης και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας

Στο πλαίσιο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, το Σάββατο 10 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, τα «Σφήττεια» μεταφέρονται στο Κίτσι Κορωπίου, για τον πρώτο επίσημο εορτασμό της μάχης κατά των Τούρκων στο φαράγγι του Θήτι, που συνέβη στις 8 Ιουλίου 1826. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης :

  • Τιμητική πεζοπορία 200 μέτρων από την οδό Κέας (στο βόρειο τμήμα του φαραγγιού)
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Κιούση
  • Ομιλία Γιάννη Πρόφη, λαογράφου, ζωγράφου, συγγραφέα
  • Μουσική και τραγούδια με την ορχήστρα του Γιάννη Παπαδημητρίου
  • Χοροί από το τμήμα ελληνικών χορών του ΝΠΔΔ «Σφηττός».

Οδηγίες : Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλάτωμα του φαραγγιού του Θήτι στο Κίτσι  Κορωπίου ακολουθώντας τις βασικές οδηγίες υγειονομικών μέτρων του Υπ.Πολιτισμού, της Πολιτικής Προστασίας και  των διοργανωτών: Ελεύθερη είσοδος για πεζούς από οδό Κέας και οδό Αγ. Μαγδαληνής με μέτρα αποφυγής συνωστισμού, με υποχρεωτική μάσκα προστασίας για όλους,   υποχρεωτική θερμομέτρηση, διάθεση αντισηπτικού διαλύματος 70% ενώ οι συμμετέχοντες στην πεζοπορία επιβάλλεται να φορούν αθλητικά υποδήματα. Απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα. Τα ΙΧ μπορούν να σταθμεύουν μόνο σε οδούς εκτός των δύο βασικών οδών πρόσβασης και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας.

Η προσέλευση και τακτοποίηση στο χώρο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 10 λεπτά πριν την ώρα έναρξης της εκδήλωσης. Παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των οδηγιών.

 

———————————