Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΜΕ  ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης συμμετείχε στην ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel, το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και το ευρωπαϊκό έργο C-TRACK 50 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την αιγίδα της ΠΕΔΑ και του ΤΕΕ. Ο κ. Κιούσης στη συνέχεια υπέγραψε-μαζί με συναδέλφους του Δημάρχους –συμφωνητικό συμμόρφωσης στους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2030. Το ευρωπαϊκό έργο  C-TRACK50 αποσκοπεί στην κινητοποίηση και υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κατάρτιση και υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων περιορισμού, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Ο Δήμος Κρωπίας προετοιμάζει ειδικό σχέδιο Αειφόρου Ενέργειας, με ενσωμάτωση των ήδη υφιστάμενων και προγραμματισμένων έργων, προμηθειών και πολιτικών, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο για την επίτευξη των στόχων, με τη συγκρότηση ειδικής ομάδας έργου που θα παρουσιάσει τις προτάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους πολίτες.

Πληροφορίες29 Δήμοι από όλη την Ελλάδα υπέγραψαν τους στόχους. Δήμοι: Αγίου Δημητρίου, Αίγινας, Αλεξανδρούπολης, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Ανωγείων, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Ελευσίνας, Ελληνικού Αργυρούπολης, Ερέτριας, Ιλίου, Καισαριανής, Καλαμάτας, Κέας, Κορυδαλλού, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Μεσσήνης, Μοσχάτου – Ταύρου, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νισύρου, Ξηρομέρου, Παλαιού Φαλήρου, Πεντέλης, Σαλαμίνας, Φυλής, Χαλκιδέων και Χανίων.

Το Ευρωπαϊκό έργο C-Track 50, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της EE, έχει ως στόχο την κινητοποίηση και την υποστήριξη των δημόσιων αρχών στον καθορισμό μακροπρόθεσμων προτεραιοτήτων ενεργειακής πολιτικής, καθώς και την στήριξη περιφερειακών και τοπικών αρχών για την ανάπτυξη, χρηματοδότηση και εφαρμογή φιλόδοξων, ολοκληρωμένων και αειφόρων σχεδίων δράσης για την ενέργεια και το κλίμα, προκειμένου να επιτευχθεί ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050. Συνολικά, στο έργο συμμετέχουν εταίροι από 11 χώρες της Ε.Ε. Συντονιστής του έργου είναι το ΕΜΠ/Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών www.epu.ntua.gr, και συμμετέχει ως εξειδικευμένος τεχνικός εταίρος η ΕΠΤΑ A.E. Σύμβουλοι-Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων www.epta.gr. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.c-track50.eu/el