ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2017»

(ΙΟΥΛΙΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017)

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Αρχίζουν την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας –ΝΠΔΔ Σφηττός με την επωνυμία «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2017». Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε δύο περιόδους. Η πρώτη περίοδος διαρκεί, από Κυριακή 2 Ιουλίου έως Σάββατο 15 Ιουλίου και η δεύτερη από 26 Αυγούστου έως Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Τα «Σφήττεια 2017» περιλαμβάνουν, εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την τοπική πολιτιστική παραγωγή και τοπικούς καλλιτέχνες (μια σταθερή πολιτική του Δήμου Κρωπίας και του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός από το 2011) αλλά και προσεγμένες πολιτιστικές δημιουργίες θεατρικών και μουσικών σχημάτων πάντα σύμφωνα με τα περιορισμένα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός. Ο Δήμος Κρωπίας και το ΝΠΔΔ Σφηττός με την συνετή πολιτική διαχείριση των οικονομικών τους, διασφαλίζουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου στις δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις κάτι που δεν είναι, εδώ και χρόνια, δεδομένο για όλους τους Ο.Τ.Α. Παράλληλα συνεχίζουν να διατηρούν στις μεγάλες συναυλίες των Σφηττείων ενεργό το κίνημα κοινωνικής αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας των συμπολιτών μας μέσω της πρόσκλησης για συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τις δημοτικές κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείου Δήμου Κρωπίας & Κοινωνικό Φαρμακείο) ενώ φέτος αναδεικνύουν και τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας (βλ. σχετική αφίσα που επισυνάπτεται). Συγκεκριμένα πριν από τις μεγάλες συναυλίες, της 7ης Ιουλίου 2017 και της 1ης Σεπτεμβρίου, μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν, τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (χωρίς κόκκινη γραμμή, που δεν έχουν λήξει) και υγειονομικό υλικό.

Την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης κάνει η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ» με συναυλία («Τραγούδια μιας άλλης εποχής»), στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, στις 9 το βράδυ της Κυριακής 2 Ioυλίου. Πριν την συναυλία, στις 20:30, στο Γυάλινο Κτίριο της πλ.Δεξαμενής θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του «ΝΠΔΔ Σφηττός».Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως 15 Ιουλίου 2017, ώρες 20:00 έως 22:00 και μόνο τις ημέρες των εκδηλώσεων.

Οι χώροι διεξαγωγής των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων Σφήττεια 2017 είναι :Το ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλ.Δεξαμενής (είναι ο κύριος τόπος των εκδηλώσεων), το Γυάλινο Κτίριο της Πλ.Δεξαμενής, το Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, ο προαύλιος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου, το Δημοτικό Σχολείο Κιτσίου, ο ανοιχτός χώρος κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Καρελλά,η αίθουσα Γ.Σ Παπασιδέρη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου Κορωπίου και ο Άγιος Δημήτριος Αλυκού.

Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν οι, Aντώνης Κορωνιάς, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ», Δημ. Σύμβουλος, Αμαλία (Εμμυ) Γκιόκα, Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ», Δημ. Σύμβουλος, Αθηνά Κιούση,επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης, Δημ. Σύμβουλος, Πετρούλα Γαλάνη-Νουχάκη, Αγγελική Γκίκα, Μαρία Δούζη, Αντωνία Ιωακειμίδου, Τάκις Πρόφης, Καλομοίρα Πρόφη,Γεωργία Σταθάκη. Στο προεδρείο του Διοικητικού Συμβούλιου του ΝΠΔΔ Σφηττός εκτός του προέδρου και της αντιπροέδρου,θέση Γραμματέα κατέχει η Αγγελική Γκιόκα, εκπαιδευτικός, τ.νομαρχιακή σύμβουλος και γραμματέας του Νομαρχ.Συμβουλίου Αν. Αττικής. Υπεύθυνη επικοινωνίας «Σφηττείων 2017» : Βαρβάρα Γκιόκα, email : barbaragioka@yahoo.gr κιν.:6974076908

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΦΗΤΤΕΙΩΝ (επισυνάπτεται) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ στο fb : NΠΔΔ «Σφηττός» Δήμου Κορωπίου

Οι βασικοί αιμοδοτικοί σύλλογοι –σωματεία στο Δήμο Κρωπίας είναι :

  • Το σωματείο «Άγιοι Ανάργυροι» με υπεύθυνες αιμοδοσίας τις, Δήμητρα Μιχαιρίνα, Αγγελική Μαρκαντώνη και Φεβρωνία Τσεπιτονίδου και τόπο αιμοδοσίας το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Κορωπίου (ΚΑΠΗ) ΝΠΔΔ Σφηττός Δήμου Κρωπίας.Τηλ επικοινωνίας:6934 57 77 67
  • Ο πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ» με υπεύθυνες αιμοδοσίας τις, Αντιγόνη Διακάκη, Ρούχα Νουχάκη και τόπο αιμοδοσίας το Κέντρο Υγείας Κορωπίου.Τηλ.: 6974 73 25 28. Κάθε χρόνο διεξάγονται αιμοδοσίες και από τα «Εκπαιδευτήρια Γείτονα», το ΕΠΑΛ, το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορωπίου ενώ εθελοντικές υπηρεσίες ενημέρωσης παρέχονται από τον Αντώνη Γεωργάκη, εθελοντή ιατρό των Δημοτικών Ιατρείων και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας. Τηλ. 213 20 30 817

Tα μηνύματα των διοργανωτών

«ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2017»

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑ «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2017

Στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης επισημαίνει τα εξής : « Σας καλωσορίζουμε στα «Σφήττεια 2017», στην κορυφαία ετήσια πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου μας, που φέρει το όνομα του αρχαίου Δήμου Σφηττού- ενός από τους τέσσερις αρχαίους δήμους, που περιλαμβάνονται στο Δήμο Κρωπίας(Σφηττός,Λαμπτραί,Κίκκυνα,Ώη). Ο Δήμος μας συνεπής στις επιλογές του, για 7η συνεχή χρονιά, υπό συνθήκες περιοριστικών οικονομικών μέτρων προκρίνει πολιτιστικές προτάσεις της δημοτικής μας πολιτικής, που υλοποιούνται μέσω του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός.Επιλέγει προσεγμένες καλλιτεχνικές παραγωγές τοπικών συλλόγων και άλλων καλλιτεχνικών σχημάτων. Η πολιτική μας για το κόστος των εκδηλώσεων είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη: ελεύθερη είσοδος, χαμηλό κόστος και εθελοντική προσφορά. Ο Δήμος μας σταθερά αναπτύσσει την πολιτιστική του στρατηγική στο πλαίσιο ενός νέου κινήματος προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού. Σε εποχές διαρκούς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής επωμίζεται το καθήκον να στηρίζει με ό,τι μέσα διαθέτει την πολιτιστική δημιουργία της χώρας. Στο όνομα αυτής της στρατηγικής σας προσκαλούμε στη μεγάλη εορτή πολιτισμού του Κορωπίου, στα Σφήττεια».

Στο μήνυμά του, ο Αντώνης Κορωνιάς , πρόεδρος Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ «Σφηττός», δημοτικός σύμβουλος προσκαλεί και συνοπτικά αναφέρει: «Το Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός και η οργανωτική επιτροπή, σας προσκαλούν στα Σφήττεια 2017. Όπως τότε, όταν ξεκινήσαμε την νέα φάση ανάπτυξης των Σφηττείων, το 2011, συνεχίζουμε μαζί το πολιτιστικό έργο του Δήμου μας : με χαμηλό κόστος αλλά με καταξιωμένους δημιουργούς και σχήματα καλλιτεχνών. Δημιουργούμε πολιτιστική παράδοση, εξελίσσουμε δημιουργικά τη διοργάνωση, αξιοποιούμε σταδιακά τοπικούς παλαιούς και νέους καλλιτέχνες. Φέτος, τα τμήματα του ΝΠΔΔ Σφηττός, η Δημοτική Φιλαρμονική, οι θεατρικές και χορευτικές ομάδες του, σύλλογοι και ιδιωτικοί πολιτιστικοί φορείς προσφέρουν πολλές ευκαιρίες, ψυχαγωγίας, καλύπτουν όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα. Σας προσκαλούμε να νιώσουμε όλοι μαζί, δυνατά συναισθήματα και να μοιραστούμε το ελληνικό πολιτιστικό καλοκαίρι, στις όμορφες γειτονιές και οικισμούς του Δήμου μας».

Στο μήνυμά του, ο Θοδωρής Γρίβας, αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής, Αθλητισμού και Πολιτισμού –υπεύθυνος πολιτικής προστασίας δηλώνει: « Για άλλη μια χρονιά η σημαντικότερη πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου μας, τα Σφήττεια, σηκώνουν «πανιά με ούριο άνεμο». Σας καλώ και φέτος να στηρίξετε τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης. Να υποστηρίξετε δράσεις ενίσχυσης των δημοτικών κοινωνικών δομών. Όλοι, αιρετοί και πολίτες, επαγγελματίες και εργαζόμενοι, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι, δεν αλλάξαμε τις συνήθειές μας. Η πολύχρονη κρίση μας έχει κουράσει αλλά δεν μας πτοεί. Στα Σφήττεια 2017, διασκεδάζουμε, συμμετέχουμε. Τα παιδιά μας έχουν προτεραιότητα στην ψυχαγωγία στο Δήμο Κρωπίας! Μουσική, χορός, θέατρο και κινηματογράφος, πανηγύρια, λαϊκές βραδιές και συναυλίες συνθέτουν ένα πάζλ πολιτιστικής δημιουργίας που διαφέρει.Σας περιμένουμε!».