«Χριστούγεννα στο Δήμο Κρωπίας» : Η επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Κρωπίας την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 με επίκεντρο τα παιδιά, τη φωταγώγηση του Δέντρου, την «Κόκκινη Νύχτα» με μεγάλη συναυλία, ανοιχτά εμπορικά καταστήματα, εκπτώσεις- προσφορές έως τα μεσάνυχτα

Ο Δήμος Κρωπίας, το Ν.Π.Δ.Δ “ΣΦΗΤΤΟΣ”, σε συνεργασία με την Ένωση  Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου (ΕΕΒΕΚ) και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κρωπίας (Κ.Ε.ΔΚ), διοργανώνουν το φετινό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2022 από 9 Δεκεμβρίου 2022 έως 4 Ιανουαρίου 2023 καθώς και την «Κόκκινη Νύχτα» την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα, διοργανώνονται  στην κεντρική πλατεία Κορωπίου ενημερωτικές δράσεις, για το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κρωπίας, το πρόγραμμα φροντίδας και υιοθεσιών αδέσποτων ζώων  Δήμου Κρωπίας με την υποστήριξη εθελοντών, την ανακύκλωση από το Green City της Περιφέρειας Αττικής. Χορηγός επικοινωνίας είναι το My Radio 104.6 FM.

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και η «Κόκκινη Χριστουγεννιάτικη Νύχτα»

Η  έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων γίνεται την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, στις 5 το απόγευμα, όπου είναι προγραμματισμένο το ραντεβού των μικρών παιδιών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με εργαστήρια Χριστουγεννιάτικων στολιδιών, face painting (χορηγία σχολής αισθητικής atelier de Beaute) ενώ το σύνολο οι «Μουσικοί του Κόσμου» θα ψάλλουν κάλαντα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Στις 7 το απόγευμα γίνεται η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη κεντρική πλατεία με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και των ξεχωριστών μουσικών εμπνεύσεων του αρχιμαέστρου και των μελών της. Ανιματέρ και Ξυλοπόδαροι θα αναλάβουν  στη συνέχεια ψυχαγωγική  δράση. Αμέσως μετά, διοργανώνεται για πρώτη φορά, η «Κόκκινη Νύχτα» που αποτελεί το επίσημο άνοιγμα της Χριστουγεννιάτικης εμπορικής αγοράς με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις έως τα μεσάνυχτα ενώ προσκεκλημένος καλλιτέχνης-τραγουδιστής είναι ο  Γιώργος Γιαννιάς ( 20:00 στην κεντρική πλατεία)

Ακολουθούν τις επόμενες εορταστικές ημέρες, πληθώρα δραστηριοτήτων κυρίως για τα παιδιά, με εργαστήρια τόσο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη όσο και στα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στον πεζόδρομο, δρώμενα, τρενάκι περιήγησης (17.12.2022& 24.12.2022)  και παιδικό θέατρο. (Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κορωπίου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Κορωπίου, το εκπαιδευτικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, πλήθος εθελοντών, πολιτών, του ΝΠΔΔ Σφηττός και το εργαστήριο «Ζαχαρώματα ΄Ασπα», υποστηρίζουν τις δράσεις στα Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια).

O Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Σφηττός» Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Στέλλα Αθανασίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γεράσιμος Ντούνης, τα μέλη του προεδρείου, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Ε.Ε.Β.Ε.Κ προσκαλούν όλους τους πολίτες και τις οικογένειες τους στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στην  φωταγώγηση του δέντρου και στο επίσημο άνοιγμα της εμπορικής αγοράς την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022.Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα στον τόπο μας!

—————————————