Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Kρωπίας για το καίριο ζήτημα των έργων οδοποιίας, 23.06.2022 

Η Δημοτική Αρχή Κρωπίας ενημερώνει για το καίριο ζήτημα των έργων οδοποιίας :

Προγραμματισμός έργων οδοποιίας

  1. Έχει κατατεθεί από το Δήμο μας πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα του Υπ.Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» ύψους περίπου στα 000.000,00 εκατομμύρια ευρώ για αγροτική οδοποιία.
  2. Ομοίως έχει κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ύψους 000 χιλ.ευρώ
  3. Για ασφαλτοστρώσεις έχει κατατεθεί πρόταση στο Υπ. Υποδομών ύψους 000 χιλ.ευρώ

Αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων της πόλης

Όλοι γνωρίζουμε ότι μετά τα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στους ασφαλτοτάπητες των οδών μας. Ο Δήμος-εκτός των προγραμμάτων αγροτικής οδοποιίας που έχει καταθέσει τις παραπάνω προτάσεις για χρηματοδότηση σε εκτός σχεδίου περιοχές-έχει αιτηθεί δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 5.000.000,00 εκατομμυρίων ευρώ για τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα οδοστρωμάτων εντός σχεδίου πόλεως.
Με αυτόν τον τρόπο, άμεσα, θα δημοπρατηθεί το έργο της συντήρησης ώστε αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης.

Μια απαραίτητη υπενθύμιση που αφορά τον τρόπο εκτέλεσης των έργων της μεγάλης ανάπλασης της κεντρικής λεωφόρου που περιλαμβάνει και ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα

Το νέο μεγάλο έργο κοινόχρηστης αστικής υποδομής, η ανάπλαση της Κεντρικής Λεωφόρου Β.Κωνσταντίνου και της οδού Κύπρου, που προσεχώς θα συμβασιοποιηθεί , περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σημαντικών υποέργων και την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα.

Τέλος, για όσους –λίγους κακόπιστους- επιμένουν να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και να παρουσιάζουν αγχωτικές συμπεριφορές… και όπως επανειλημμένως έχουμε δηλώσει, το έργο της ανάπλασης θα γίνει τμηματικά, χωρίς να κλείσει η κεντρική λεωφόρος σε όλο το μήκος, αλλά ανά τμήματα οικοδομικών τετραγώνων και ανά ρεύμα κυκλοφορίας. Έτσι γίνονται αυτού του τύπου τα έργα ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων,  έτσι προτάσσει η κοινή λογική και η βούληση του Δήμου μας!

 

—————————————-