Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς, Αιρετοί, Δημοτικές και Δημόσιες Αρχές, Συλλογικοί φορείς τίμησαν τους χιλιάδες νεκρούς της Ελλάδας  και την πρώτη μεγάλη στρατιωτική ήττα των δυνάμεων του Φασισμού και του Ναζισμού στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Με μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Κρωπίας εορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019. Με έντονα χαραγμένη τη συγκίνηση στα πρόσωπά τους δεκάδες εκπρόσωποι σχολείων, σωματείων, συλλόγων, ο Δήμαρχος  και το Δημοτικό Συμβούλιο, τοπικοί εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας – πολιτικής προστασίας κατέθεσαν, στεφάνια τιμής και μνήμης στους νεκρούς Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία της χώρας μας και συνολικά της Ευρώπης, στο Ηρώο της πλατείας του Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Κυρίου. Η παρέλαση που ακολούθησε πιστοποίησε για άλλη μια χρονιά το υψηλό εθνικό και πατριωτικό φρόνημα της μαθητιώσσας νεολαίας του Δήμου Κρωπίας-που κατά εκατοντάδες παρέλασαν(!)- και όλων των συλλογικών φορέων που συμμετείχαν. Χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση και διατράνωσαν τη θέλησή τους να υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους. Η Δημοτική Φιλαρμονική, για άλλη μια φορά, ηγήθηκε, με εθνικά εμβατήρια μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου και την ηρωική Ελληνική Σημαία, της παρέλασης και καταχειροκροτήθηκε.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης σε δήλωσή του μετά το πέρας της παρέλασης επισήμανε, την μεγάλη θέληση που διέκρινε στα πρόσωπα των νέων παιδιών του Κορωπίου να αγωνιστούν για τις αξίες της Ειρήνης, της Ελευθερίας και του Δικαίου.Η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ το τίμημα της αντίστασης στον Φασισμό και Ναζισμό. Αντιθέτως υπήρξαν κράτη… που βαρύνονται με γενοκτονίες, βοήθησαν με τη στάση τους τις δυνάμεις του Άξονα ή έμειναν «ουδέτερα», χωρίς κανένα νεκρό στρατιώτη στα πεδία των μαχών, χωρίς καταστροφές στις υποδομές τους, χωρίς καμία απώλεια αμάχων…χωρίς καμία συνεισφορά στο αντιναζιστικό συμμαχικό μέτωπο της εποχής. Το Κορωπί, όλη η Ελλάδα, μάτωσε από τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν  οι Γερμανοί Ναζί. Το Μαρτυρικό Κορωπί, η Μαρτυρική Ελλάδα δεν ξεχνά!

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες από την παρέλαση.