Αθήνα, 08-09-2022
                                                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων-Βιοτεχνών υαλοπινάκων, με αντικείμενο την ενημέρωση για το συγχρηματοδοτούμενο έργο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση 1.280 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σύγχρονων τεχνητών», την Τετάρτη 07/09/2022.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυνε χαιρετισμό, η Διευθύντρια Βιοτεχνίας και Ανάπτυξης του Β.Ε.Α κα. Παρασκευή Γιοβανοπούλου, ενώ στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης και των όρων συμμετοχής των ωφελούμενων, από τα αρμόδια στελέχη του ΚΕΚ Eurotraining που έχει αναλάβει την κατάρτιση, κκ. Κώστα Αθανασόπουλο, υπεύθυνο υλοποίησης του προγράμματος και Σοφία Γεωργαντά, Εκπαιδευτικά Υπεύθυνη. Στο πάνελ των ομιλητών, συμμετείχαν η κα. Ζωή Τούντα, εκ μέρους της ΠΟΕΒΥ καθώς και ο κ. Ιωάννης Μανασής, υπεύθυνος παρακολούθησης και διαχείρισης της Πράξης, παρέχοντας διευκρινίσεις για το έργο, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία 2014-2020, στοχεύει στην κατάρτιση 1.280 εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας, του ιδιωτικού τομέα, από όλες τις περιφέρειες της χώρας, στα ακόλουθα αντικείμενα:

  • Χειριστής εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου
  • Θέματα Επεξεργασίας, Μεταποίησης, Τοποθέτησης και Εμπορίας Υαλοπινάκων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην κατάρτιση μίας από τις δύο παραπάνω θεματικές.

Η κατάρτιση, διάρκειας 80 ωρών, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (με τη μέθοδο της σύγχρονης και ασύγχρονης κατάρτισης), ενώ οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης και υλοποίησης, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 400 € (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  υποβάλουν συμμετοχή στο πρόγραμμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://katartisi.acsmi.gr/. H πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, άνοιξε στις 19/07/2022 και κλείνει, την Δευτέρα στις 12/09/2022.

Σημείωση:
Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας του ιδιωτικό τομέα, από κάθε κλάδο της οικονομίας και από όλες τις περιφέρειες της χώρας, μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Website
Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn