Πανελλήνιο Τριήμερο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με βραβεύσεις προς τον Δήμο Κρωπίας για την λειτουργία ΚΕΠ πρόληψης της Υγείας

Στο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (6-7-8 Οκτωβρίου 2022) συμμετείχε ο Δήμος Κρωπίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτριο Κιούση και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας, ιατρό,  Σπυρίδωνα Κόλλια. Στο πλαίσιο του τριήμερου συνεδρίου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμος Κρωπίας τιμήθηκε με έπαινο κοινωνικής προσφοράς από τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΥ Γεώργιο Πατούλη ως ένας από τους πρώτους Δήμους, μεταξύ άλλων σε όλη την Ελλάδα, που λειτούργησε ΚΕΠ πρόληψης της Υγείας. Τον τιμητικό έπαινο παρέλαβε, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δημήτρη Κιούση,  ο αντιδήμαρχος, Σπυρίδωνας Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την τιμή αυτή και επισήμανε σε δήλωσή του τα ακόλουθα : «Για εμάς, τον Δήμαρχο μας, τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο τιμητικός έπαινος είναι αφιερωμένος στο προσωπικό των Δημοτικών Ιατρείων, του Κοινωνικού Φαρμακείου, των Κοινωνικών Υπηρεσιών, του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κρωπίας και φυσικά στους χιλιάδες πολίτες του Κορωπίου που στηρίζουν τις δομές μας και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας. Αντέξαμε ως πολίτες, ως Αυτοδιοίκηση, μνημόνια, πανδημίες, δραματικές ελλείψεις σε ιατρούς και νοσοκομεία, χάσαμε στην πορεία  ανθρώπους μας, πονέσαμε, πιέσαμε για βελτιώσεις, για νέα νοσοκομεία και καλύτερη πρωτοβάθμια υγεία και πρόληψη. Συνεχίζουμε να υποφέρουμε αλλά ξέρουμε πλέον τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την πορεία μας. Απαραίτητη προϋπόθεση να  κερδίσουμε πρώτα την χαμένη μας ανθρωπιά. Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και τα παιδιά μας καλύτερα από εμάς. Τότε ίσως ξαναβρούμε το νήμα που μας ενώνει! Για αυτή την στιγμή, ζω, αγωνιώ και συμμετέχω στα κοινά: να ενωθούμε όλοι, πραγματικά, και τολμώ πλέον, να πω Χριστιανικά, με ανυπόκριτη Αγάπη για τον πλησίον μας!»

 

 

———————————–