Άλογα Υμηττού: Αισιοδοξία για οριστική λύση μετά τη συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με Δήμαρχο Κρωπίας και εθελοντές της “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής λύσης στο τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των δεκάδων ανεπιτήρητων δεσποζόμενων ιπποειδών που διαβιούν στην περιοχή του Ραψανά του Δήμου Κρωπίας, αποτελεί η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων μεταξύ του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Σταύρου Κελέτση με τον Δήμαρχο Κρωπίας κ. Δημήτριο Κιούση και εθελοντές της ΑΜΚΕ Help Horses Ymittos.
Ο Υφυπουργός κ. Σταύρος Κελέτσης ενημερώθηκε αναλυτικά για το τεράστιο πρόβλημα αναφορικά με την εξοικονόμηση πόρων από εθελοντικές δράσεις για την επιβίωση των δεκάδων αλόγων και τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής, καθώς και για την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Κρωπίας σε όλο αυτό το φιλόδοξο αλλά και επίπονο εγχείρημα.
Επισημάνθηκε παράλληλα και ο υπαρκτός πλέον κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών από πιθανή πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων με την ανεξέλεγκτη μετακίνηση των αλόγων σε αγέλες. Ας μην ξεχνάμε ότι στην περιοχή εκτός από τους μόνιμους κατοίκους λειτουργούν μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με εκατοντάδες μαθητές που μετακινούνται καθημερινά με σχολικά λεωφορεία, ένας οίκος ευγηρίας καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει άμεσα με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά ώστε να εξευρεθεί οριστική λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα ενώ παράλληλα θα αναζητηθούν χρηματοδοτικοί πόροι για να ενισχυθεί η προσπάθεια της ΑΜΚΕ Help Horses Ymittos και του Δήμου Κρωπίας, στη βάση ενός ρεαλιστικού προγράμματος τριετούς διάρκειας, για το οποίο ήδη υπάρχει σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί από την ΑΜΚΕ Help Horses Ymittos και μεριμνά για τον ασφαλή σταβλισμό, την διατροφή και κτηνιατρική φροντίδα, την στείρωση των αρσενικών για την εξάλειψη της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής και τέλος την απομάκρυνσή τους από την περιοχή μέσω υιοθεσιών.
Στη συνάντηση που συμμετείχε ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτριος Κιούσης, από πλευράς υπουργείου συμμετείχαν ο διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού κ. Ιωάννης Μίσκας, ο προϊσταμένος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Θωμάς Αλεξανδρόπουλος και ο αρμόδιος υπάλληλος κ. Κωνσταντίνος Βιτάλης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι κυρίες Μαρία Μαρώλια και Μίνα Λαγουνάρη ως εκπρόσωποι της (ΑΜΚΕ) Help Horses Ymittos με 95 εγγεγραμμένους εθελοντές, που έχει συσταθεί ειδικά για την διάσωση και προστασία των αλόγων καθώς και η κα Έφη Γρηγοριάδου, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου ¨Πευκώνας¨ Κορωπίου και κάτοικος της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση απουσίαζε η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κα. Δήμητρα Αγγελάκη, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος συνάντησης αφέθηκε από όλες τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές (Υπουργείο – Δήμος – Εθελοντές) να καθοριστεί από την ίδια την κα Αντιπεριφερειάρχη.