Ημερομηνία: 14/02/2020

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ)  

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Κορωπίου από το Σεπτέμβριο 2018 παρέχει δωρεάν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες  υπηρεσίες σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν:

 • Αναπτυξιακές διαταραχές
 • Νοητική υστέρηση
 • Προβλήματα ακοής, όρασης, λόγου
 • Κινητικά προβλήματα

Προσφερόμενες υπηρεσίες:

 • Εξειδικευμένη παρέμβαση στις ελλείψεις/δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί/άτομο
 • Ατομική εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφή, καθαριότητα, υγιεινή)
 • Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και ένταξη στην τοπική κοινωνία
 • Υποστήριξη οικογένειας
 • Ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου

Το κέντρο στελεχώνεται από: κοινωνική λειτουργό, γυμνάστρια ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, εκπαιδευτή – τεχνικό εργασιών, κοινωνικό φροντιστή, βοηθητικό προσωπικό.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 – 16.00, στο τηλέφωνο 210 6026271, διεύθυνση Ζαλόγγου 75 Κορωπί.

___________________________________________

Ημερομηνία: 09/08/2019

Ανακοίνωση υπ’ αριθμ. ΣΜΕ 02/2019 και ΣΜΕ 03/2019 για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.

___________________________________________

Ημερομηνία: 04/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρo Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κρωπίας σε συνεργασία με τα Κ.Η.Φ.Η. Κορυδαλλού και  Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνος στα πλαίσια α) του μήνα ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Alzheimer και για την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων σε βάρος των ασθενών και β) της παγκόσμιας ημέρας ηλικιωμένων 1η Οκτωβρίου, οργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ ΚΗΦΗ 365.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείο Κορυδαλλού, συνεχίζεται την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Κρωπίας και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στο Π.Π.Ι.Ε.Δ  Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος.

Την πρώτη μέρα κάθε διημέρου (τις Πέμπτες), θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δράσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια με την συμμετοχή του Αρχέλων και σχολείων της περιοχής. Την δεύτερη μέρα κάθε διήμερου (τις Παρασκευές) θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ημερίδες με θέμα «Κέντρα Ημέρας για τις Ειδικές Ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας» με την συμμετοχή της Ψυχογηριατρικής Εταιρίας «Ο Νέστωρ».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ημερίδων:

 • Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στο Δημαρχείο Κορυδαλλού
 • Ιωάννα Σμυρνή (Ψυχολόγος)Άνοια: γενικά στοιχεία και υπηρεσίες για ασθενείς και φροντιστές.
 • Ειρήνη Κοτρώτσου  (Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη κέντρου Ημέρας): Διασύνδεση ανάμεσα στα κέντρα Ημέρας για την άνοια και τις δομές των ΟΤΑ. Καταπολέμηση του στίγματος της νόσου.
 • Δημήτρης Τσερπέλης (Κλ.Ψυχολόγος, Υπεύθυνος ΚΗΦΗ Ν.Φιλαδέλφειας): Ο ρόλος του ΚΗΦΗ στην φροντίδα των ηλικιωμένων και των φροντιστών τους.
 • Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Κορωπίου:
 • Ειρήνη Κοτρώτσου (Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη κέντρου Ημέρας): Άνοια: γενικά στοιχεία  και αντιμετώπιση
 • Παρασκευή Αθανασούλη (Ψυχολόγος) : Μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις για την άνοια. Είναι εφικτή η εφαρμογή τους στα ΚΗΦΗ;
 • Δημήτρης Τσερπέλης (Κλ.Ψυχολόγος, Υπεύθυνος ΚΗΦΗ Ν.Φιλαδέλφειας): Ο ρόλος του ΚΗΦΗ στην φροντίδα των ηλικιωμένων και των φροντιστών τους.
 • Παρασκευή 19 Οκτωβρίου Π.Π.Ι.Ε.Δ. Ν.Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος:
 • Αντώνης Μούγιας (Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος κέντρου Alzheimer)Άνοια: γενικά στοιχεία και υπηρεσίες για ασθενείς και φροντιστές
 • Ειρήνη Κοτρώτσου  (Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη κέντρου Ημέρας): Διασύνδεση ανάμεσα στα κέντρα Ημέρας για την άνοια και τις δομές των ΟΤΑ.
 • Αποστόλος Εμμανουηλίδης (Φυσικοθεραπευτής, Δήμος Ν.Φιλαδέλειας Ν.Χαλκηδόνος): Προγράμματα εκπαίδευσης ισορροπίας (OTAGO) και σωματικής δραστηριότητας (Αλσοπαιδίες) για τους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ.

 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΔΚ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΣΤΩΡ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΚ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

___________________________________________

Ημερομηνία: 11/07/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Με μεγάλη μας χαρά ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών των ειδικών σχολείων ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κρωπίας (Κ.Ε.Δ.Κ.) θα λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών και εφήβους.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ προβλέπεται να λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο στα πλαίσια της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, από Δευτέρα έως και Παρασκευή έντεκα (11) μήνες το χρόνο.

Σκοπός μας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών από ειδικευμένο προσωπικό, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ημέρας με έμφαση  στην  ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη της ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην κοινωνικοποίηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών/εφήβων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Ενδεικτικές δραστηριότητες

 • Ειδική φυσική αγωγή (Παιδαγωγικά παιχνίδια, χοροί)

 • Εργοθεραπεία

 • Εικαστικά (Ζωγραφική, χειροτεχνία, κόσμημα}

 • Κηπουρική

 • Μουσική

 • Άσκηση του λόγου

 • Συμβουλευτική

 • Ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων

Σημειώνουμε ότι το κόστος συμμετοχής των παιδιών θα καλύπτεται από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με  Φορέα Διαχείρισης την Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ και συνεπώς η συμμετοχή των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, παρακαλούμε να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτεται και να την παραδώσουν άμεσα στην Κ.Ε.Δ.Κ. μαζί με  τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να ετοιμάσουμε τον σχετικό φάκελο για  έγκριση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ.

Στελέχη της  Κ.Ε.Δ.Κ. θα βοηθήσουν τους γονείς  στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του φακέλου.

Κατεβάστε από εδώ και συμπληρώστε την ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

___________________________________________

Ημερομηνία: 22/06/2018

Καλοκαιρινή γιορτή ΚΗΦΗ Δήμων Κρωπίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Αχαρνών και Ζωγράφου

___________________________________________

Ημερομηνία: 04/05/2018

___________________________________________

Ημερομηνία: 11/04/2018

ΚΗΦΗ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης-Υμηττού και το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ με την παρούσα επιστολή  σας ενημερώνουμε ότι αποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση-επίσκεψη στο χώρο της δομής ΚΗΦΗ ΚΡΩΠΙΑΣ .

Στο πλαίσιο της συνέχισης της άρτιας συνεργασίας μας, όπως αυτή έχει οριστικοποιηθεί μετά την κοινή δράση των ΚΗΦΗ του Νομού Αττικής, το Δεκέμβριο του 2017 στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού η επίσκεψή μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 κατά τις πρωινές ώρες.

Με σκοπό την ανάπτυξη ενεργητικών τρόπων ενίσχυσης των κοινωνικών διαδικασιών η θεατρική ομάδα ωφελουμένων του Προγράμματος θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο παππούς και το εγγονάκι» του Λ. Τολστόι.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ντίνος

Επιστολή επίσκεψης ΚΗΦΗ Δήμου Δάφνης Υμηττού στο ΚΗΦΗ Κρωπίας

___________________________________________

Ημερομηνία: 03/04/2018

 

 

___________________________________________

Ημερομηνία: 31/03/2018

___________________________________________

Ημερομηνία: 30/03/2018

Παραμύθια για δύσκολους καιρούς – Συνεργασία εξυπηρετούμενων ΚΗΦΗ Κρωπίας, Εκδόσεις Εύμαρος

___________________________________________

Ημερομηνία: 06/12/2017

Στολίδια, πολύχρωμα λαμπιόνια, μπάλες, ενα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δένδρο, παιχνίδια και Αγιοι Βασίληδες γέμισαν το χώρο του ΚΗΦΗ Κρωπιας.

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και κάνουν ολους τους ανθρώπους και κυριώς τους ηλικιωμένους να νιώσουν τη μαγεία των γιορτών. Ξορκίζοντας το «κακό», το πνεύμα των Χριστουγέννων «φωλιάζει» για τα καλά σε ολα τα κηφη της αττικης σε ολα τα κηφη της ελλαδος, με μελωδίες να ηχούν στα αυτιά και εικόνες γεμάτες χρυσόσκονη να παιχνιδίζουν στα μάτια. οι ωφελουμενοι μας «φόρεσαν τα καλά τους» και με τον δικό τους μοναδικό τρόπο περιμένουν τα Χριστούγεννα και φυσικά την Πρωτοχρονιά. Αλλού είναι χειμώνας και κάνει κρύο, αλλού έχει καλοκαίρι και κάνει ζέστη, αλλού στολίζουν θεόρατα δένδρα και άλλου… καράβι! Φωτογραφίες με τις κατασκευες τους και το στολισμα του δεντρου, μας ταξιδεύουν έστω και νοερά στο παραμύθι των Χριστουγέννων, γεμίζοντας μας με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε ολους τους ωφελουμενους και τους εργαζομενους σε κάθε μερος της Ελλαδας που υπαρχει ΚΗΦΗ.

___________________________________________

Ημερομηνία: 01/08/2017

Π.Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ» 2014 – 2020

«ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ»

κωδικός MIS 5002178

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2527/26-07-2017 (ΑΔΑ: 6Σ5Ω7Λ7-Σ1Ζ) ΑΠΟΦ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΗΦΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΕΩΣ 30/06/2019.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ 210.6627412 ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 5 ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ).

___________________________________________

Ημερομηνία: 29/12/2016

___________________________________________

Ημερομηνία: 14/06/2016

Δείτε και κατεβάστε από εδώ, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του ΚΗΦΗ

Δείτε και κατεβάστε από εδώ, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του ΚΗΦΗ

___________________________________________

Ημερομηνία: 13/06/2016

Το ΚΗΦΗ του Δήμου Κρωπίας έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί (Αρ 1976/06-07-2006  Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας) και  λειτουργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την ίδρυση και λειτουργία τους, όπως ισχύει κάθε φορά και τα οριζόμενα  από την αριθ.Π1γ/Α.Γ.Π οικ 14963/9-10-01 υπουργική απόφαση  (ΦΕΚ 1397/2001τευχ.β)του Ν 277. Είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο από το ΕΠ ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το ΚΗΦΗ λειτουργεί σε  κτίριο του Δήμου Κρωπίας στην οδό Ανδρούτσου 5 , στον ισόγειο χώρο, όπου διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για την προσβασιμότητα των  ΑΜΕΑ.

Για τις υπηρεσίες του ΚΗΦΗ  έχουν διατεθεί :

1)    ένας ενιαίος χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων.

2)    ένα γραφείο για τη διοικητική υποστήριξη .

3)    ένας χώρος ανάπαυσης  εξοπλισμένος με κρεβάτια, κομοδίνα, μια ντουλάπα με κλινοσκεπάσματα  και ιατρικό εξοπλισμό.

4)    Ένας  χώρος που χρησιμοποιείται για παρασκευαστήριο των μικρών γευμάτων.

5)     τουαλέτες διαμορφωμένες  κατάλληλα για ΑΜΕΑ

  Παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:30-15:30, σε 25 ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κτλ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κοινωνικά και οικονομικά ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί σε αυτήν.

 Συγκεκριμένα στους ωφελούμενους παρέχεται:

 • Μεταφορά  από και προς το σπίτι

 • Καθημερινή φύλαξη με ημερήσια διατροφή και ψυχαγωγία

 • Ατομική νοσηλευτική φροντίδα, ατομική περιποίηση  και κοινωνική υποστήριξη.

   .Προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών δραστηριοτήτων και κινητικών    δραστηριοτήτων.

 •     Δημιουργική απασχόληση (μουσική χορός, τραγούδι, ζωγραφική, πλέξιμο, κέντημα), ασκήσεις εξάσκησης της μνήμης (πάζλ, απλές αριθμητικές πράξεις  κ.α),

 • ασκήσεις γυμναστικής για ενδυνάμωση των μυών, ασκήσεις για την ατομική υγιεινή κ.α

 • συνεργασία με το Φυσικοθεραπευτήριο που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το ΚΗΦΗ.

 • Εθελοντές μουσικούς ,ηθοποιούς κεραμίστρια  κ.α καλλιτέχνες.

 • Σε μηνιαία βάση επίσκεψη από εθελοντές ψυχολόγο ,Κοινωνικό λειτουργό ,εργοθεραπευτη και διαιτολόγο.

 • Σε εβδομαδιαία βάση ατομική εκπαίδευση φροντιστή οικογένειας  από την ομάδα εργαζομένων του ΚΗΦΗ και τους εθελοντές .

 Ο σκοπός του ΚΗΦΗ είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειάς τους, οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με την φροντίδα τους, ώστε να επιτευχθεί η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Όλες οι παροχές βασίζονται σε διαπιστωμένες ανάγκες κατά περίπτωση και εμπλουτίζονται, με στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη, αξιοποιώντας τη δικτύωση, συνεργασία και συντονισμένη δράση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΚΗΦΗ  κάθε 1η Σεπτέμβρη γίνονται εγγραφές. Οι εγγραφές ανακοινώνονται στη σελίδα του Δήμου με την παροχή πληροφοριών σχετικές με την απαραίτητα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ωφελούμενοι. Επιπλέον αναρτώνται και σχετικές ανακοινώσεις σε όλες τις Δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες υγείας και άλλες δημοσιές  και σε πολυσύχναστα καταστήματα , σχολεία , τράπεζες, τοπικά ΜΜΕ ,σύλλογοι εργαζομένων ,δημόσια και ιδιωτικά σχολειά, δημόσια σημεία μεταφοράς

Το ΚΗΦΗ απασχολεί:

 • 1 νοσηλεύτρια

 • 2 κοινωνικούς φροντιστές

 • 1 οδηγό

 • 1 προσωπικό καθαριότητας

Στο ΚΗΦΗ τηρούνται τα ακόλουθα βιβλία

 • Βιβλίο δραστηριοτήτων

 • Βιβλίο συμβάντων

 • Βιβλίο παρουσίας ηλικιωμένων

 • Βιβλίο αρχείου ωφελουμένων με πλήρη ιατρικό  φάκελο

Τα άτομα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι κυρίως άτομα με άνοια και πολλές φορές σε προχωρημένη κατάσταση. Η κατάσταση της υγείας (προχωρημένη άνοια) μας υπαγορεύει την απασχόληση τους με εξειδικευμένο προσωπικό και γι’ αυτό πολλές φορές, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, εντάσσουμε και εργασιοθεραπεύτρια  η οποία, εκτός των παρεμβάσεων της, δίνει οδηγίες για την καθημερινή δημιουργική απασχόληση τους, πρωτίστως  για να νιώθουν ευχάριστα και σε δεύτερο επίπεδο  να επιβραδύνεται στο μέτρο του δυνατού η νόσος.

 Παράλληλα, όταν αυτό επιτρέπεται, ενισχύεται η δομή με κατάλληλο προσωπικό από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ώστε να ακολουθείται και προσωπικό πρόγραμμα εκτός των ομαδικών.

Σε εβδομαδιαία βάση υπάρχει νοσηλευτική  φροντίδα (μέτρηση πίεσης, σακχχάρου κ.ά) και στην συνέχεια την ενημέρωση των προσωπικών φακέλων.

Επιπλέον γίνονται προσπάθειες μάθησης της αυτοεξυπηρέτησης  η  λήψη τροφής, νερού, η ατομική υγιεινή κλπ.

Τέλος, σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ ,φορείς ,συλλόγους της περιοχής και με ΚΗΦΗ των υπολοίπων Δήμων της Αττικής διοργανώνονται κοινές εκδηλώσεις με στόχο  να έρχονται σε επαφή με άτομα της ίδιας ηλικίας και ανοίγονται συζητήσεις γύρω από την οικογένεια τους και τα ενδιαφέροντα τους.

Είναι αποδεδειγμένο ότι το βιολογικό, συναισθηματικό και οικονομικό κόστος των  οικείων φροντιστών  είναι μεγάλο, έτσι η παρέμβαση μας ( παραμονή τους σε δομημένο πλαίσιο) είναι ουσιαστική και  επιτυγχάνει την εναρμόνιση της οικογενειακής ζωής των μελών της, την αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, τέλος  επιτυγχάνεται η  βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και των άλλων μελών της οικογένειας.

Επικοινωνία:

Ισόγειο κτιρίο στην οδο Ανδρούτσου 5,πλησίον του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Τηλέφωνο: 2106627412

___________________________________________

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/06/2016

Π.Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ» 2014 – 2020

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 09

«ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΈΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»

«ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ»

κωδικός MIS 5002178

___________________________________________

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 09/06/2016 

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)

Το ΚΗΦΗ είναι ένα πρόγραμμα που παρέχει δωρεάν ημερήσια φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Στη δομή γίνεται και συνταγογράφηση φαρμάκων από εθελοντές ιατρούς στους ωφελούμενους. Πληροφορίες: 2106627412 (οδός Ανδρούτσου 5).

Το ΚΗΦΗ Δήμου Κρωπίας έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί (αρ. άδειας 1976 / 6-7-2006 της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής-νύν Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής) και λειτουργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την ίδρυση και λειτουργία τους, όπως ισχύει κάθε φορά και τα οριζόμενα στο Νόμο 4018/2011 (ΦΕΚ 215/Α).
Στεγάζεται σε προσβάσιμο, λειτουργικό χώρο στην οδό Ανδρούτσου 5.
Παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:30-15:30, σε 25 ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κτλ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κοινωνικά και οικονομικά ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί σε αυτήν .
Συγκεκριμένα στους ωφελούμενους παρέχεται:

Μεταφορά από και προς το σπίτι
Καθημερινή φύλαξη με ημερήσια διατροφή και ψυχαγωγία
Ατομική νοσηλευτική φροντίδα, ατομική περιποίηση και κοινωνική υποστήριξη

Όλες οι παροχές βασίζονται σε διαπιστωμένες ανάγκες κατά περίπτωση και εμπλουτίζονται, με στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη, αξιοποιώντας τη δικτύωση, συνεργασία και συντονισμένη δράση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.
Το ΚΗΦΗ απασχολεί:

1 νοσηλεύτρια
2 κοινωνικούς φροντιστές
1 άτομο ως βοηθητικό προσωπικό
1 οδηγό

Έχει εξωτερικό συνεργάτη ιατρό ΠΕ και συνεργάζεται με όλες τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Κρωπίας.