Άνοιξε η πλατφόρμα συμμετοχής δικαιούχων γονέων Δήμου Κρωπίας για το πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων από δύο μηνών έως 2,5 ετών στο https://ntantades.gov.gr/ στην αίτηση ωφελούμενων https://ntantades.gov.gr/beneficiary/application/.
O Δήμος μας μετά από ενέργειες του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση στις αρχές του 2022 με την τότε Υφυπουργό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα επιλέχθηκε ανάμεσα στους πρώτους Δήμους της Αττικής που θα λειτουργήσει πιλοτικά το πρόγραμμα. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κρωπίας προσκαλεί τους γονείς να ενημερωθούν από την επίσημη σελίδα του προγράμματος και να αιτηθούν υποστηρίζοντας μια σημαντική κοινωνική παροχή.
Το πρόγραμμα αφορά οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή. Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (και αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες), καθώς επίσης και άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.
Το ετήσιο ατομικό εισόδημα των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ. Ακόμη, δεν πρέπει να τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος που εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι θα λαμβάνουν 500 ευρώ τον μήνα, ενώ 300 ευρώ τον μήνα θα λαμβάνουν άνεργες μητέρες και οι δικαιούχοι που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν, μέσω άλλης δράσης, voucher για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.
Η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων είναι ήδη ενεργή από 22.11.2023 έως 30/9/2024 ή έως εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού του Προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για την αναφορά και επίλυση τυχόν προβλημάτων να καλούν στην υπηρεσία Helpdesk (τηλ.: 210 3258 080, 210 3258 090, e-mail: ntantades@yeka.gr).
Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://ntantades.gov.gr/ στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΟΠΙΦ https://isotita.gr/ καθώς και στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://ypergasias.gov.gr/…/programma-ntantades-tis…/