Επιχείρηση υπονόμευσης των δημοτικών έργων από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Διονύση Κερασιώτη.

Αγαπητοί πολίτες του Δήμου Κρωπίας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε οριστικά η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπ.Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» του εμβληματικού έργου της ανάπλασης της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, της κεντρικής πλατείας, της οδού Κύπρου και άλλων παράπλευρων οδών, στις 9 Ιουλίου 2021 με το ποσό των 8.680.000,00 εκατομμυρίων ευρώ. Στο έργο αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η πρακτική υλοποίηση της εγκεκριμένης κυκλοφορικής μελέτης του Δήμου Κρωπίας που περιλαμβάνει την μονοδρόμηση τμήματος της κεντρικής λεωφόρου που ανήκει τυπικά στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Άρα έπρεπε η μονοδρόμηση να εγκριθεί και με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, το οποίο και συνεδρίασε χθες 28 Ιουλίου. Κάτι που επετεύχθη με ομόφωνη απόφαση.

 Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης καταγγέλλει όμως τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Κερασιώτη για πρωτοφανείς ενέργειες, πέραν των ορίων άσκησης αντιπολίτευσης, στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. ¨Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά  οι ενέργειες αυτές είναι κατά των συμφερόντων του Δήμου Κρωπίας και της υλοποίησης της προγραμματικής δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση της κεντρικής λεωφόρου, με τα συνοδευτικά έργα και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ενέκρινε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου μας, τον Μάιο του 2019 αλλά και τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης απέστειλε «προβοκατόρικη» επιστολή στις περιφερειακές παρατάξεις, πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 28ης Ιουλίου 2021, με σκοπό την  υπονόμευση ψήφισης της  έγκρισης  λήψης  «μόνιμων  μέτρων  ρύθμισης  οδικής  κυκλοφορίας  επί  του  οδικού  άξονα  Σταυρού-Λαυρίου  (Ε.Ο.  89),  που  αφορούν  μονοδρόμηση  (από  νότο  προς  βορρά)  της Λεωφ. Βασ. Κων/νου, από την οδό Βασ. Όλγας έως και προς την οδό Χρ. Ζωίτσα, στο Δήμο Κρωπίας». Ο εισηγητής, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αν.Αττικής κ. Αθανάσιος Κατσιγιάννης υποστήριξε την ψήφισή του στο πλαίσιο της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Κρωπίας που συνδέεται με την έναρξη του εμβληματικού έργου της Ανάπλασης της Κεντρικής Λεωφόρου Β. Κωνσταντίνου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας παρενέβη και έδωσε τις αναγκαίες εξηγήσεις και διευκρινήσεις στις  ψευδείς και υπονομευτικές απόψεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης – ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία του εμπορικού κόσμου της πόλης σε πεζοδρόμηση και όχι σε μονοδρόμηση!προς το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου με αποτέλεσμα ομόφωνη απόφαση από όλες τις περιφερειακές παρατάξεις και την απομόνωση της δόλιας ενέργειας του κ. Κερασιώτη που πλέον περνάει στην ιστορία του Δήμου μας ως ένας κοινός υπονομευτής και κακόβουλος πολιτευτής.

Ο κ. Κιούσης, κατήγγειλε σφοδρά τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και στο δημοτικό συμβούλιο Κρωπίας της ίδιας ημέρας και γνωστοποίησε το περιεχόμενο της υπονομευτικής επιστολής του. Εν κατακλείδι, όσοι βρίσκονται πίσω από την στρατηγική της ακραίας υπονόμευσης εμβληματικών  έργων,  όπως Αποχέτευση Ακαθάρτων Βιολογικού Καθαρισμού, Αντιπλημμυρικά, Ύδρευσης, κυκλοφοριακών  μελετών, νέων σχολείων και ιδιαίτερα ενός εμβληματικού έργου ανάσα για το Δήμο μας που ξεκινάει αφού έλαβε οριστική και γενναία χρηματοδότηση, ας το εμπεδώσουν : Η λαϊκή εντολή γι’  αυτό ήταν ισχυρή, εκκωφαντική και ξεκάθαρη! Υλοποιούμε το πρόγραμμα των μεγάλων έργων υποδομής, των εμβληματικών έργων και πολιτικών,  αναπλάσεων,  κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, βελτίωσης της καθημερινότητας σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Τίποτα δεν  σταματά την πρόοδο του Κορωπίου πλέον, και γι’ αυτό ο κ.Κερασιώτης έχει τόσο μένος. Θα του περάσει!