Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας για την Αποχέτευση Ακαθάρτων

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δωρεάν συνδέσεις ακαθάρτων με τους κεντρικούς αγωγούς. Το έργο θα καλύψει όλη την πόλη ανεξαρτήτως γειτονιάς.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι όπου δεν υπάρχουν αγωγοί αποχέτευσης, θα κατασκευαστούν δευτερεύοντα δίκτυα ταυτόχρονα με τις συνδέσεις (κοινόχρηστοι χώροι ή παλαιό αγροτικό δίκτυο οδών προ του 1923 όπου δεν κατασκευάστηκε κεντρικό δίκτυο).Άρα να μην ανησυχούν οι ιδιοκτήτες. Θα κατασκευαστεί συμπληρωματικό δευτερογενές δίκτυο αποχέτευσης πάντα για τα ακίνητα εντός το σχεδίου πόλεως Κορωπίου. Ζητούμε κατανόηση από τους κατοίκους της πόλεως Κορωπίου για την αναστάτωση που δημιουργείται από την εκτέλεση των έργων. Όμως είμαστε πλέον στο τέλος της δικής σας απαίτησης, της μεγάλης και αυτονόητης διαχρονικής επιθυμίας σας, να γίνουμε Πόλη με βασικές υποδομές.

Υποχρεωτική η σύνδεση των ακινήτων με την αποχέτευση

Όλα τα ακίνητα υποχρεούνται να συνδεθούν με την αποχέτευση σύμφωνα με τον νόμο. Τώρα είναι η ώρα να συνδεθούν ακόμα και τα αδόμητα οικόπεδα, που είναι δωρεάν αντί να περιμένουν στο μέλλον και να επιβαρυνθούν οικονομικά.

 

Η εξέλιξη του μεγάλου έργου και η προετοιμασία των ιδιωτικών συνδέσεων

 

Το σύστημα Κεντρικής Επεξεργασίας Λυμάτων είναι έτοιμο, οι κεντρικοί προσαγωγοί – συλλεκτήριοι αγωγοί είναι έτοιμοι και ο υποθαλάσσιος αγωγός βαίνει προς ολοκλήρωση. Εν αναμονή της έγκαιρης ειδοποίησής σας για να ρίξετε τα λύματα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κρωπίας είναι απολύτως αναγκαία η προετοιμασία των εσωτερικών ιδιωτικών συνδέσεων να έχει δρομολογηθεί και να γίνεται.

 

Μια σημαντική εξέλιξη που δικαιώνει τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αυτή τη φορά για την επιδότηση της ιδιωτικής δαπάνης για τις εσωτερικές συνδέσεις αποχέτευσης!

Τέλος, η Δημοτική Αρχή Κρωπίας μετά την μεγάλη παρέμβαση υπέρ των πολιτών της, που οδήγησε στη δωρεάν κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων συνδέσεων αποχέτευσης -επι Υπουργίας Κ.Χατζηδάκη-πέτυχε άλλον έναν εξίσου σημαντικό στόχο : την επιδότηση της ιδιωτικής δαπάνης για τις εσωτερικές συνδέσεις αποχέτευσης! Με λίγα λόγια σε νομοσχέδιο που είναι προς επεξεργασία στη Βουλή των Ελλήνων καθιερώνεται επιδότηση για το εσωτερικό δίκτυο /εντός ακινήτου για τη σύνδεση με το φρεάτιο της εξωτερικής διακλάδωσης. Ως εκ τούτου η Δημοτική Αρχή εκφράζει την ικανοποίησή της για την αποδοχή των προτάσεων του Δημάρχου Κρωπίας ύστερα από συνεχείς επαφές με τον γενικό γραμματέα συντονισμού και διαχείρισης αποβλήτων του ΥΠΕΝ κ. Μανώλη Γραφάκο.

 

Η συμπερίληψη σχετικού άρθρου βελτιώσεων του Νόμου 4685/2020 στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχει εισαχθεί από 17 Ιουνίου 2022 στην αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων.