Δελτίο Τύπου , 20.10.2021

Καρδιοπροστατευμένοι αθλητικοί  χώροι και σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κρωπίας με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές

Σε αγορά δύο (2) αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών προχώρησε το ΝΠΔΔ Σφηττός με απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Κορωνιά σε υλοποίηση της πολιτικής της δημοτικής αρχής για ανάπτυξη καρδιοπροστατευμένων  αθλητικών χώρων.

Οι δύο απινιδωτές καλύπτουν, το δημοτικό αθλητικό χώρο του «Γ.Σ Παπασιδέρη» και το δημοτικό ποδοσφαιρικό στάδιο «Αντώνης Πρίφτης». Ο πρόεδρος του Δ.Σ Σφηττός κ.Κορωνιάς οργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης και επίδειξης λειτουργίας τους, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, σε εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων. Διοικήσεις αθλητικών συλλόγων εξέφρασαν  τις  θερμές τους ευχαριστίες και επικρότησαν  την σημαντική αυτή πρωτοβουλία πρόληψης-αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών της υγείας αθλούμενων παιδιών και ενηλίκων. Να σημειωθεί ότι οι απινιδωτές αυτοί διαθέτουν αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια και για παιδιά  και για ενηλίκους.

Η   πολιτική της Δημοτικής Αρχής επεκτείνεται και σε σχολεία του Δήμου Κρωπίας με την επιμέλεια και την αναζήτηση δωρεών από τον καθηγητή Μ.Ε και πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Θωμά (Μάκη) Κιούση. Ο κ. Μάκης Κιούσης  έχει ήδη εξασφαλίσει 5 αυτόματους απινιδωτές δωρεά του ΑΜΚΕ Αιγέας (Θ.Μαρτίνου)και αναμένεται πρόγραμμα επίδειξης λειτουργίας τους με την επιμέλεια το αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και προέδρου της Δ.Ε.Υγείας Σπύρου Κόλλια και του επιστημονικού υπευθύνου της Δ.Ε Υγείας, ιατρού-καρδιολόγου Αντώνη Γεωργάκη. Οι 5 φορητοί απινιδωτές, θα καλύψουν τα σχολεία Γυμνάσιο-Λύκειο Κιτσίου, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο, 2o Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο και το συγκρότημα σχολείων του ΕΠΑΛ.Ο Δήμος Κρωπίας, απευθύνει δημόσια θερμά ευχαριστήρια στην ΑΜΚΕ Αιγέας για την συνεχή ανταπόκρισή της σε πολλά αιτήματα ενίσχυσης των σχολείων μας.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό. Αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα όπως, κοιλιακή μαρμαρυγή (VF), κοιλιακή ταχυκαρδία (VT), τότε προχωράει στη διαδικασία της απινίδωσης και επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του. Διαθέτει ηχητικές και οπτικές οδηγίες στα ελληνικά, εύκολος στην μεταφορά και χρήση.