Τα «κουτιά» του καλοκαιριού έκλεισαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου το Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2019, με μία λαμπρή γιορτή, γεμάτη χαρά, εικόνες, αναμνήσεις, υποσχέσεις.

Τα παιδιά ξενάγησαν τους γονείς τους και τους καλεσμένους στην έκθεση «κουτιών» που κατασκεύασαν κατά την διάρκεια των εργαστηρίων με τίτλο «ΚΟΥΤΙ…ΑΝΟΙΞΕ» και μοιράστηκαν τις εμπειρίες και εντυπώσεις τους από όλα όσα δημιούργησαν, ένοιωσαν και διάβασαν την περίοδο αυτή.

Η Αγγελική Γκίκα, μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ» και συντονίστρια του προγράμματος «Καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη», παρουσίασε με εικόνες το υπέροχο και πρωτότυπο καλοκαίρι ανάγνωσης και δημιουργικότητας, όπου «τα χαρτόκουτα» μεταμορφώθηκαν στα χέρια των παιδιών σε σπίτια, βαλίτσες, παιχνίδια, μουσικά όργανα, κάλπες, χρηματοκιβώτια, κυβιστικούς πίνακες ζωγραφικής, κλουβάκια για γρύλους!

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κιούσης, συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος και τόνισε ότι η Βιβλιοθήκη μας τα τελευταία (8) χρόνια, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, συμμετέχει στις ποιοτικές δράσεις ανάγνωσης και δημιουργικότητας, που εκπορεύονταν από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να γίνει ένας ελκυστικός χώρος γνώσης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας για τα παιδιά και για όλους τους πολίτες.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Δήμητρα Μιχαιρίνα και οι δημοτικοί σύμβουλοι κυρίες Ελένη Αδάμ και Νεφέλη Λουκά, αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της σχέσης των παιδιών με τα βιβλία και στην άριστη συνεργασία που έχει επιτύχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη με τα σχολεία της πόλης μας, πραγματοποιώντας ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές.

Ακολούθησε η βράβευση των εμψυχωτών και εθελοντών για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους  και η απονομή δώρων και αναμνηστικών στα παιδιά.

Η συγκινητική γιορτή έκλεισε με απολαυστικά κεράσματα που «δημιούργησε» η δεξιοτέχνις ζαχαροπλάστης κα ‘Ασπα Χατζή.

Φέτος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου πραγματοποίησε από 25/6 έως 7/9/2019, (15) δράσεις, τις οποίες παρακολούθησαν (450) παιδιά 4-13 ετών και υλοποίησαν (6) εμψυχώτριες και (7) εθελόντριες, ενώ πολύτιμη ήταν η συμβολή της κας Λίτσας Βλάχου, συμβασιούχου υπαλλήλου της Βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα «ΚΟΥΤΙ… ΑΝΟΙΞΕ» ήταν σε συνεργασία με το bookbook.gr (ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο) και σχεδιάστηκε από την κοινωνιολόγο κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου.

Ευχαριστίες προς :

  • ΤΙΣ ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΕΣ : Ζωή Αγγελή, Μαρία Δούζη, Αλεξάνδρα Μουράτογλου, Θεοδώρα Σιδηρουργού, Μίνα Τσακριλή και Στεύη Τσούτση.
  • ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ : Ραφαέλα Κορδώνη, Κατερίνα Προβίδη, Νεφέλη Αγρίου, Σταματίνα Φιλίππου, Ρούλα Νουχάκη, Κατερίνα Μινακούλη και Ρίτσα Ανεστοπούλου.
  • ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ :

α) Τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την ευγενική χορηγία 1.500 ευρώ για την αγορά βιβλίων.

β) Την εταιρία PELICAN ΕΛΛΑΣ για την ευγενική χορηγία παιδικών βιβλίων και γραφικής ύλης, με την μεσολάβηση της κας Αλεξάνδρας Μουράτογλου, στελέχους της εταιρίας αυτής.

γ) Την κα Άσπα Χατζή για την ευγενική προσφορά εδεσμάτων.