Δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. η πολεοδομική μελέτη της περιοχής Καρελλά του Δήμου Κρωπίας

ROWE

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 281Δ/02-05-2024) η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της Πολεοδομικής Ενότητας 6 του Δήμου Κρωπίας στην περιοχή Καρελλά.

Δήλωση του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας του Δήμου Κρωπίας κ.Νικόλαου Γιαννάκου:

Το πολεοδομικό σχέδιο του Καρελλά θα είναι πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης , εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του οικισμού αφού καθορίζει εκτός από τους οικοδομήσιμους χώρους των ιδιοκτησιών, σύγχρονο και ασφαλές ρυμοτομικό σχέδιο με οδούς ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρόμους, χώρους πρασίνου και άθλησης, καθώς και χώρους για την εγκατάσταση χώρων πολιτισμού, πρόνοιας και εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Χώρου Γυμνασίου). Επίσης, η ένταξη της περιοχής Καρελλά στο σχέδιο, ξεκλειδώνει τις δυνατότητες του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας για μελλοντικά έργα που έχουν προγραμματιστεί, όπως , το δίκτυο ακαθάρτων, αντιπλημμυρικά έργα κ.α.

Ο όμορφος οικισμός του Καρελλά είναι πια εντός σχεδίου, μετά από χρόνια προσπαθειών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Μελετητή και της Δημοτικής Αρχής απέκτησε εγκεκριμένο ρυμοτομικό, και αυτό μας δίνει την ελπίδα αλλά και την βαθιά πεποίθηση ότι θα αποτελέσει ισχυρό εφαλτήριο ανάπτυξης και ευημερίας πρώτα για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τον Δήμο Κρωπίας γενικότερα. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία Πράξης Εφαρμογής της μελέτης, έτσι ώστε χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις τα έργα που προβλέπονται για την περιοχή, καθώς και η οικοδόμηση της με σύγχρονους κανόνες, να ξεκινήσουν το συντομότερο.

ΦΕΚ 281Δ_02-05-2024_ΚΑΡΕΛΛΑΣ