Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις πρόληψης της υγείας στα ΚΑΠΗΚέντρου & Κιτσίου

Ακολουθεί  προσεχώς η εκδήλωση και στο  ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας

Υλοποιήθηκαν οι δύο πρώτες εκδηλώσεις πρόληψης της υγείας απευθυνόμενες στα μέλη των ΚΑΠΗ- ΝΠΔΔ Σφηττός Κέντρου πόλεως Κορωπίου και στο Κίτσι που διοργάνωσε, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας Κορωπίου σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Σφηττός, στις 24 Νοεμβρίου  και 8 Δεκεμβρίου 2022.

Οι ομιλητές, έγκριτοι ιατροί και εθελοντές των Δημοτικών Ιατρείων, ανέπτυξαν με απλό και κατανοητό τρόπο προς τα μέλη των ΚΑΠΗ τις σύγχρονες/επικαιροποιημένες ιατρικές συμβουλές της ειδικότητάς τους. Οι ομιλητές ήταν : Αντώνης Γεωργάκης καρδιολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος των Δημοτικών Ιατρείων, Σπυρίδων Κόλλιας, νευροχειρουργός πρόεδρος της Δ.Ε.Υγείας και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Βασίλειος Κωνσταντάρας, πνευμονολόγος του Κέντρου Υγείας Κορωπίου, μέλος της Δ.Ε.Υγείας

Την πρώτη εκδήλωση πρόληψης χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης επισημαίνοντας την αυτονόητο καθήκον κάθε πολίτη και της οικογένειάς του να πραγματοποιεί διαγνωστικές εξετάσεις πρόληψης υγείας και τις αυτονόητες υποχρεώσεις του κράτους να παρέχει ίσες δυνατότητες σε όλους να εξετάζονται και να προλαμβάνουν ασθένειες ή να αντιμετωπίζουν καλύτερα χρόνια νοσήματα.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Σπυρίδων Κόλλιας με τη σειρά του συμπλήρωσε : «Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κρωπίας που δημιουργήσαμε με τη συνέργεια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι μια προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης να θέσει άμεσα το ζήτημα της πρόληψης της υγείας με οργανωμένο τρόπο. Η πρωτοβουλία και συμμετοχή μας στις πρώτες εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ ήταν πολύ πετυχημένη και νομίζω ότι προσέφεραν  χρήσιμες, ήρεμες, υπεύθυνες πληροφορίες στα μέλη των ΚΑΠΗ. Οι ηλικιακές αυτές ομάδες έχουν  περάσει δύσκολα από την έναρξη της πανδημίας και χρειάζονται τέτοιες εκδηλώσεις».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας  απεύθυνε επίσης χαιρετισμό και δήλωσε τα ακόλουθα: «Ευχαριστούμε τη Δ.Ε Υγείας, τους εθελοντές ιατρούς μας και το Δήμαρχο για τις χρόνιες προσπάθειες προσφοράς στους πολίτες μας και ιδιαίτερα στα μέλη των ΚΑΠΗ που δικαιούνται το σεβασμό και τη φροντίδα όλων μας. Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν και το 2023 με αφετηρία το ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας».

——————————————