ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, στις 6 το απόγευμα η κοπή της παραδοσιακής πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών του ΚΑΠΗ Κορωπίου.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ Κορωπίου ενθουσιώδη και πολυπληθή, τίμησαν το έθιμο όπως πριν την πανδημία. Στην ζεστή αυτή εκδήλωση των μελών με οικοδέσποινα την εθελόντρια κα Μαρία Μαυρομάτη κυριάρχησαν οι ευχές για υγεία, μακροημέρευση των μελών και στήριξη της ελληνικής οικογένειας από όλα τα αιρετά μέλη του Δήμου Κρωπίας, από το Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση, τους αντιδημάρχους, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, το προσωπικό των ΚΑΠΗ και των υπηρετούντων δημοτικών υπαλλήλων. Οι αφιερώσεις των αιρετών μελών του Δ.Σ, σε νυν και παλαιά μέλη των ΚΑΠΗ, σε όσους έφυγαν όλα αυτά τα χρόνια από τη ζωή, σε εθελοντές και προσωπικό των ΚΑΠΗ, στα εγγόνια των μελών- παππούδων και γιαγιάδων φόρτισαν από συγκίνηση την εκδήλωση. Ακολούθησε το μοίρασμα πίτας σε όλα τα μέλη και τους καλεσμένους ενώ η υπόσχεση του Δημάρχου Κρωπίας για προσφορά 5 φιάλων εκλεκτού κρασιού (μερλό-καμπερνέ) από την προσωπική του παραγωγή σε όποιαν/όποιον βρει το «φλουρί» σε κομμάτι της πίτας έγινε πράξη!

 

 

Συμμετείχαν : Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, οι αντιδήμαρχοι, Σπύρος Κόλλιας, Χριστίνα Ροïνά, Θεόδωρος Γρίβας, Ανδρέας Ντούνης, Σπύρος Λάμπρου, Σταμάτης Ντούνη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, η δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας- γραμματέας του Δ.Σ, Εύη Γιαρκιά, η δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας, Ελένη Αδάμ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μιχαήλ Αλευρέας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, Κωνσταντίνος Δήμου (αντιπρόεδρος Δ.Σ), Αθανάσιος Λιάπης, Νίκος Μίχας, Στέλιος Μερτίκας και Διονύσης Κερασιώτης, επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας, η πολιτεύτρια Αν. Αττικής Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου. Οι αντιδήμαρχοι Νίκος Γιαννάκος και Θωμάς Κιούσης λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να προσέλθουν και ο Δήμαρχος μετέφερε τις ευχές τους. Το ΚΑΠΗ Κορωπίου εκπροσώπησε η οργανώτρια της εκδήλωσης κα Μαρία Μαυρομάτη συνεπικουρούμενη από μέλη και προσωπικό. Την Κοινωνική Υπηρεσία εκπροσώπησε η κα Κάλια Κοτζιά μαζί με πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους, της υπό συγκρότησης νέας Διεύθυνσης ενοποιημένων κοινωνικών δομών μετά την κατάργηση όλων των νομικών προσώπων (ΝΠΔΔ Σφηττός και Κοινωφελούς Επιχείρησης).

 

 

 

—————————————————-