ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ28.1.2022 : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΥΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΑ

 

Ο Δήμος Κρωπίας προτείνει σε όσους πολίτες δεν έχουν απογραφεί ακόμη να το  κάνουν με τους παρακάτω τρόπους που ανακοινώνουμε, διότι μέσω της απογραφής τους καθορίζεται το ύψος των κρατικών  χρηματοδοτήσεων για έργα προς το Δήμο μας. Όσοι/ες περισσότεροι/ες απογραφούμε τόσο μεγαλύτερο όφελος για όλους μας:

 

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

 

Μέσω της πλατφόρμας: https://gov.gr στη ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα και στην κατηγορία υπηρεσιών  Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021

(Απευθείας σύνδεσμος :https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/apographe-plethusmou-katoikion-2021/apographe-plethusmou-katoikion-2021)

 

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή  είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» της  κατοικίας/νοικοκυριού σας. Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: epopteia78@statistics.gr

 

  1. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Παρακαλούμε να τον υποδεχτείτε. Όλοι οι απογραφείς  φέρουν ειδική κονκάρδα με το ονοματεπώνυμο τους, το  λογότυπο της ΕΛΣΤΑΤ και βεβαίωση ορισμού τους από την ΕΛΣΤAT με φωτογραφία τους.

  • Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

 

  • Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

 

Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν ή ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

 

 Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στο 210- 662 7361. Σε περίπτωση που τo τηλέφωνο δεν απαντά, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.

Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά)  ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 662 7361 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο,διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση epopteia78@statistics.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

Η απογραφή καθορίζει το παρόν και μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε.