ΜΗΝΥΜΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ν. ΚΙΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 200Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Ο διαρκής Αγώνας, λαών και εθνών  για,  Ελευθερία, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ισότητα έχει την Ελλάδα, ως σταθερό σύμβολο.

Η 200η επέτειος του Αγώνα της Απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό  συγκινεί όλον τον ελληνισμό, όλους τους φιλέλληνες, όσους λαούς και ηγεσίες εμπνέονται από τα διδάγματα του ξεσηκωμού μας.

Μας παρακινεί σε πράξεις εθνικής και ευρωπαϊκής αφύπνισης. Αυξάνει τις ευθύνες μας απέναντι στους Αγωνιστές του ΄21, στους νεκρούς μας στα πεδία, μαχών και πολέμων, για εθνικό κράτος στα ιστορικά του εδάφη.

Αυξάνει τις ευθύνες μας για την ορθή λειτουργία των  δημοκρατικών  θεσμών και την επίτευξη εθνικής και κοινωνικής συνοχής μέσα σε συνθήκες νέων απειλών και παράνομων ενεργειών όχι μόνο ενάντια  στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και προς άλλα κράτη από την Τουρκική ηγεσία.

Μπορεί να είναι η δεύτερη χρονιά που οι συνθήκες της πρωτοφανούς πανδημίας στερούν από όλους μας τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκδηλώσεις του διπλού εορτασμού, της Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ιδιαίτερα φέτος της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Αυτό το γεγονός σίγουρα μας επηρεάζει όμως δεν πτοούμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν λυγίζουμε! Παίρνουμε θάρρος και δύναμη ψυχής από τις πιο φωτεινές στιγμές της ιστορίας μας.

Πολίτες του Κορωπίου,

Σας καλώ να σηκώσουμε ψηλά τις αιματοβαμμένες σημαίες των αγώνων και των θυσιών μας και να πανηγυρίσουμε.

Σας καλώ να ψάλουμε τον Εθνικό Ύμνο και να  τραγουδήσουμε, όπως έκαναν οι Αγωνιστές μας και ο απλός λαός, για να τιμήσουμε όπως αρμόζει την μεγάλη αυτή επέτειο της Ανθρωπότητας και του Ελληνισμού

Ζήτω η 25 η Μαρτίου 1821! Τιμή και δόξα στους Αγωνιστές του ΄21!

——————————————-

Πηγή φωτογραφιών : Φωτογραφικό υλικό 2021,  Δημαρχείο Κρωπίας με το άγαλμα των Αγωνιστών Κορωπιωτών του ΄21 από την Άντζυ Χούντα.