ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ : ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΑΛΗ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 το βράδυ, η κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Κορωπίου -που ξεκίνησε την Δευτέρα 13 Μαρτίου – ύστερα από συνεννόηση και συνεχή διάλογο του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση με την επιτροπή κατάληψης. Ο κ.Κιούσης συνεπής στην πάγια προσέγγιση διαλόγου με νέους και κατανόησης των συμπεριφορών και στάσεων τους έκρινε ότι έπρεπε να συνδράμει προς μια εποικοδομητική κατεύθυνση: Το μήνυμα των μαθητών και μαθητριών του 2ου Γυμνασίου Κορωπίου για την εθνική τραγωδία των Τεμπών και το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» στάλθηκε. Σημαίνει πλήρη απόδοση ευθυνών και σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας έπραξε το αυτονόητο.«Αγκάλιασε» κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Εξήγησε όμως και πως μπορούμε να στείλουμε καλύτερα ένα μήνυμα ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα σε έναν αγώνα διαμαρτυρίας. Προσπάθησε να βρει «τις βέλτιστες λύσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου» αφού το μήνυμα της κατάληψης στάλθηκε.

Η Δημοτική Αρχή ως ενοποιητικός παράγοντας της κοινωνίας του Δήμου μας επιθυμεί τα μηνύματα αφύπνισης των μαθητών μας να γίνουν κτήμα της ελληνικής κοινωνίας ώστε να φτάσουμε τη χώρα μας στο επίπεδο οργάνωσης και αξιοπιστίας που απαιτείται. Όχι άλλα θύματα ! Ποτέ ξανά!