Ορκίστηκε  η νέα Δημοτική Αρχή  Κορωπίου & ΤΟ νέο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τριτη θητεία στο αξίωμα του Δημάρχου για τον Δημήτριο Κιούση

Ενωτική ομιλία με ξεκάθαρους πολιτικούς προγραμματικούς στόχους , με εκτενής ενημέρωση & αγωνιστικό κάλεσμα ενάντια στη διαχείριση απορριμμάτων σε λατομεία  που επιμένει η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στον ΕΔΣΝΑ!

Με μια σεμνή και λιτή τελετή, με μαζική παρουσία δημοτών, ορκίστηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2019, η νέα Δημοτική Αρχή Κρωπίας με επικεφαλής, για τρίτη θητεία στο αξίωμα του Δημάρχου, τον Δημήτριο Ν. Κιούση(2019-2023) και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Η νέα δημοτική περίοδος ξεκινάει επισήμως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη διεξαγωγή των   αρχαιρεσιών εκλογής του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με πρόσκληση που απέστειλε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ.Θοδωρής Γρίβας που προεδρεύει σύμφωνα με τον Νόμο.

Τη θρησκευτική ορκωμοσία της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2019, τέλεσε,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ενώ πολιτικό όρκο  έδωσαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (2 της ελάσσονος και 1 της μείζονος). Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος,  οι επικεφαλής,  των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «Κορωπί στο Επίκεντρο» και «Λαϊκή Συσπείρωση Κρωπίας» κ.κ, Ιωάννης Παπαευθυμίου και Ευάγγελος Ρεμπάπης και της μείζονος αντιπολίτευσης «Αλλάζουμε» κ. Διονύσης Κερασιώτης

Η τελετή τελείωσε με ομιλία του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Ν. Κιούση και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Η ομιλία του Δημάρχου Δημητρίου Κιούση

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης στην ομιλία του, πρώτα αναφέρθηκε στην ανακουφιστική μονάδα «Γαλιλαία» και την σημασία της μεγάλης αυτής κοινωνικής δομής της Μητρόπολης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής. Στη συνέχεια επισήμανε με έμφαση την σημασία της δημόσιας ορκωμοσίας ενώπιον Θεού και Λαού : «Ο όρκος δεν είναι τυπικός. Ορκιζόμαστε να υπηρετούμε με άξιο τρόπο, τους πολίτες, τους δημότες μας. Ορκιζόμαστε δημόσια να υπηρετούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους, τα συμφέροντα της Πατρίδας και του Λαού μας, των πολιτών και δημοτών μας. Όσοι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της ευθύνης αυτού του όρκου θα κριθούν. Κανένας δεν ξεφεύγει από τον κανόνα αυτό. Όλοι κρινόμαστε κάθε μέρα!». Επανέλαβε ότι η δημοτική διοίκηση της οποίας ηγείται θα ασκήσει την εξουσία που της έδωσαν οι δημότες και πάλι «με πείσμα, με ενωτικό αγώνα, χωρίς ίχνος αλαζονείας, πάντα με σεβασμό σε κάθε άποψη, σε κάθε δημότη, χωρίς διακρίσεις και με οδηγό την Αλήθεια για ότι ισχύει στα δημοτικά πράγματα. Προσδιόρισε τις αξίες που διέπουν την δημοτική διοίκηση με αναφορά στις πανανθρώπινες οικουμενικές αξίες της ελληνικής δημοκρατικής πολιτικής παιδείας και σκέψης.

Επίσης, τίμησε και ευχαρίστησε με έντονα συναισθήματα και ονομαστικά τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, που  συμμετείχαν από παλιά στην παράταξή του, στις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις του 2010 και του 2014 στις πρόσφατες εκλογές και όσους δεν εξελέγησαν, για την προσφορά τους. Απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και σε όσους έχουν βοηθήσει το έργο του Δήμου είπε ότι όλοι θα αξιοποιηθούν προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους της νέας θητείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νεοεκλεγέντες συμβούλους και τους κάλεσε συναισθανθούν τον φορέα που υπηρετούν, τις δυσκολίες του θεσμού και των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθώς και την υπερπροσπάθεια του προσωπικού να καλύψει τη δραματική υποστελέχωση υπηρεσιών του Δήμου. Σοβαρή και εποικοδομητική  κριτική μπορεί κάποιος να ασκήσει εφόσον έχει γνώση των δεδομένων. Αναφερόμενος σε διάφορες αναρτήσεις και ρεπορτάζ για πρωτεύουσες Δήμων που παρουσιάζουν πρόοδο  και προβάλλουν ως πρότυπα σε διάφορους τομείς επισήμανε ότι αυτοί οι Δήμοι έχουν προ πολλού λύσει στοιχειώδη έργα βασικών υποδομών,  με αποτέλεσμα να έχουν αξιοποιήσει, σε δεύτερη φάση, προγράμματα αναπλάσεων και παρεμβάσεων κυκλοφοριακών-συγκοινωνιακών καθώς τις δυνατότητες πρόσληψης, πριν την μεγάλη κρίση, σε ειδικότητες που μπορούν να υποστηρίξουν «έξυπνες» εφαρμογές εξυπηρέτησης πολιτών κ.α Αντιθέτως ο Δήμος Κρωπίας και δήμοι τέτοιου τύπου – δυο βήματα από την Πρωτεύουσα-ακόμα εξελίσσουν τα έργα των βασικών υποδομών και με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξουν τα δεδομένα με τις προγραμματισμένες αναπλάσεις και παρεμβάσεις κυκλοφοριακές-συγκοινωνιακές που έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή. Ενώ για τις προσλήψεις σε τακτικό προσωπικό παρέπεμψε σε όσα δεν έκανε η δημοτική διοίκηση της περασμένης δεκαετίας για δε την πολιτική ανανέωσης στελεχιακού προσωπικού από την Κεντρική Κυβέρνηση είπε, ότι πρέπει να   βρεθεί λύση. Ο κ. Κιούσης έκανε εκτεταμένη αναφορά σε  μεγάλα εμβληματικά έργα υποδομής που εξελίσσονται και φτάνουν σε φάση τελικής παράδοσης (π.χ Αποχέτευση Ακαθάρτων-Βιολογικός Καθαρισμός, αντιπλημμυρικό πόλεως, κυκλοφοριακοί κόμβοι, αγορά οικοπέδου για την κατασκευή σχολείου στην πόλη κ.α) και άλλα που αναμένουν να «ξεκολλήσουν» (π.χ αποχέτευση παραλιακού μετώπου) με ειδικές αναφορές σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν από την Κεντρική Κυβέρνηση στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να γίνει αναπτυξιακός και παραγωγικός,  να συμβάλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και στην επαναφορά της κοινωνικής συνοχής.

Ιδιαίτερα οξύς ήταν απέναντι στην απερχόμενη Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ που επιμένει και προσπαθεί ακόμα και την ύστατη ώρα να επιβάλει  έναν σχεδιασμό ανάπτυξης μεγάλων αποκεντρωμένων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΤΕΑ κ.α του Λεκανοπεδίου Αθηνών σε λατομεία και μάλιστα σε «στοχοποιημένες» περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής που έχουν σηκώσει, ιστορικά, το βάρος ανεξέλεγκτων χωματερών όλης της Αθήνας. Kάλεσε το πολυπληθές κοινό να στηρίξει την κινητοποίηση της Παρασκευής 30 Αυγούστου στην έδρα του ΕΔΣΝΑ, να προχωρήσουν ακόμα και σε κατάληψη για τη ματαίωση της 23ης και τελευταίας Συνεδρίασης αυτού του οργάνου!

Κάλεσε δε όλο το δημοτικό συμβούλιο «σαν μια γροθιά», ενωμένο να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου και όλους τους δημότες. Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες  είπε:  «Όλο το δημοτικό συμβούλιο είναι μια Επιτροπή Αγώνα και εσείς η μόνη δύναμη στήριξής της».

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους:  ο βουλευτής Αττικής Ν.Δ πρ. Υπουργός και Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου και Ανάπτυξης Της Βουλής κ. Γεώργιος Βλάχος, οι αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ.κ, Γεωργία Μαραγκού και Σωτηρία Ντούνη, ο καθηγητής ΕΚΠΑ πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) κ.Ευθύμιος Λέκκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής και νέος Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, οι Δήμαρχοι, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος και Λαυρεωτικής, Δημήτριος Λουκάς. Τον Γεώργιο Πατούλη, νέο Περιφερειάρχη Αττικής, εκπροσώπησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αν. Αττικής κκ. Αθανάσιος Αυγερινός και Νίκος Πέππας, τον Γιάννη Σγουρό π. Περιφερειάρχη Αττικής (2010-2014) εκπροσώπησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ.κ.Γιάννης Σμέρος και Ευάγγελος Αλμπάνης ενώ παρέστη και η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής καΜατίνα Πανταζή. Συγχαρητήριες επιστολές απέστειλαν -δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων-, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ.Λευτέρης Αυγενάκης ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, και ο εφοπλιστής, κ.Αθανάσιος Μαρτίνος. Παρευρέθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων, η π. γραμματέας του Noμαρχιακού Συμβουλίου Αν.Αττικής και γραμματέας του ΝΠΔΔ Σφηττός κα Αγγελική Γκιόκα, ο πρώην Δήμαρχος Κορωπίου, Πέτρος Παπαγιαννόπουλος, ο π.Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής κ.Αθανάσιος Τζοίτης, μέλη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, ο διευθυντής της Βoehringer-Ingelheim Koρωπίου κ.Νίκος Μαζωνάκης, ο ιδιοκτήτης Εκπαιδευτηρίων κ.Ελευθέριος Γείτονας, ο καλλιτέχνης, Γιάννης Πρόφης, ο ναύαρχος ε.α Γεώργιος Ντούνης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αν.Αττικής της Ν.Δ, Ανδρέας Γλαβάς,  ο γραμματέας της Ν.Ε Ανατολικής Αττικής ΚΙΝ.ΑΛ, Αθανάσιος Αλμπάνης, πολλά νυν και πρώην μέλη της διοίκησης του ΝΠΔΔ Σφηττός, διευθυντές δημόσιων  σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, επαγγελματικών φορέων και εκκλησιαστικών επιτροπών των ενοριών του Κορωπίου, δωρητές και εθελοντές του Δήμου, μέλη της ομάδας πολιτικής προστασίας Δήμου Κρωπίας πρώτης προσβολής πυρκαγιάς και δημοτικοί υπάλληλοι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Κρωπίας και ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός που ηγήθηκε, «Κορωπί- ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», συγκέντρωσαν στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 πλειοψηφία 23 εδρών στο δημοτικό συμβούλιο, με 9.082 ψηφοδέλτια και ποσοστό 70.59%  (έναντι 68% τον Νοέμβριο του 2010 και  76% τον Μάιο του 2014 -με 9.746 ψηφοδέλτια- που αποτελεί και το υψηλότερο ποσοστό στην εκλογική ιστορία του Δήμου). Οι υπόλοιποι συνδυασμοί έλαβαν στις πρόσφατες εκλογές: «ΑλλαΖΟΥΜΕ», 21.23%, 2.732 ψηφοδέλτια και  7 έδρες,  η Λαϊκή Συσπείρωση, 4.50 % με 579 ψηφοδέλτια και  2  έδρες  (έναντι 6,29% το 2014) και «Το Κορωπί στο επίκεντρο», 3.68%, με 473 ψηφοδέλτια και 1 έδρα.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2019-2023

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΚΙΟΥΣΗΣ

(επικεφαλής του επιτυχόντος συνδυασμού «Κορωπί Νέο Ξεκίνημα»)

 

Η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας ( «Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα») αποτελείται από 23 μέλη κατά σειράς εκλογής, σύμφωνα με τον αριθμό των σταυρών προτίμησης :

 1. ΓΡΙΒΑΣ ΘEOΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 2. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
 3. ΝΤΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 4. ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 5. ΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 6. ΚΟΡΩΝΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
 7. ΓΡΙΝΙΕΖΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ   ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 
 8. ΑΔΑΜ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 9. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 10. ΚΙΟΥΣΗΣ ΘΩΜΑΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
 11. ΚΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 12. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 13. ΘΕΟΧΑΡΗ – ΜΠΟΥΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
 14. ΝΤΟΥΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
 15. ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 16. ΚΟΛΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ
 17. ΔΗΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
 18. ΛΕΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 19. ΠΙΕΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 20. ΓΚΙΟΚΑ ΑΜΑΛΙΑ (ΕΜΜΥ) ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
 21. ΛΟΥΚΑ ΝΕΦΕΛΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
 22. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ)  ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 23. ΝΤΟΥΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ

 

Η δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης «ΑλλάΖΟΥΜΕ» αποτελείται κατά σειρά εκλογής, από 7 δημοτικούς συμβούλους:

 

 1. ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 2. ΚΙΟΥΣΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
 3. ΓΚΙΚΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
 4. ΤΣΕΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
 5. ΘΗΒΑΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
 6. ΤΣΙΜΠΙΚΤΣΙΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
 7. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Η δημοτική ομάδα της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Λαϊκή Συσπείρωση Κορωπίου) αποτελείται από 2 δημοτικούς συμβούλους:

 

 1. ΡΕΜΠΑΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ (επικεφαλής)
 2. ΒΡΑΧΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

Η δεύτερη δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Το Κορωπί στο επίκεντρο» από έναν δημοτικό σύμβουλο: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.

Δείτε εδώ, όλες τις φωτογραφίες από την ορκωμοσία.