ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας  Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Η ημέρα Περιβάλλοντος 2021, θα αποτελέσει και την απαρχή της διεθνούς δεκαετίας δράσης (2021-2030) για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων των Ηνωμένων Εθνών (UN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων, από τις κορυφές των βουνών μέχρι τα βάθη της θάλασσας. Είναι η ώρα να κάνουμε πράσινες, τις γειτονιές και τις πόλεις μας, να καθαρίσουμε τις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες.

Στo πλαίσιo της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, οι μαθητές του Δήμου Κρωπίας συμμετέχουν σε  μια τριήμερη δράση από Tετάρτη 2 Ιουνίου έως Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 (ακολουθώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ) συλλογής ανακυκλώσιμων μπαταριών που έχουν στις οικίες τους και τις φέρνουν στο σχολείο τους.

 

Η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

 

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

& Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

 

Λουκά Νεφέλη

 

Μάκης Κιούσης

 

—————————————————-

Ο Δήμος Κρωπίας θα συλλέξει όλες τις μπαταρίες και θα τις αποδώσει στο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών (ΑΦΗΣ)