Η ανθρωπιστική βοήθεια του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου προς τους πληγέντες από τους σεισμούς της 3ης και 4ης Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Ελασσόνας μεταφέρθηκε, με τη συνδρομή μελών της Πολιτικής Προστασίας και της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας (ΕΟΔΚ) και  επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρο Γ.Γρίβα την, Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, στην «Ιερά Μητρόπολη  Ελασσώνος» στο Κοινωνικό της Παντοπωλείου, που αποτελεί κέντρο διανομής για την αρωγή των σεισμοπλήκτων.

Τον αντιδήμαρχο, Θεόδωρο Γρίβα και το μέλος της Πολιτικής Προστασίας και ΕΟΔΚ, Γεώργιο Λάιο  υποδέχθηκε ο πάτερ, Ευάγγελος Γκανάτσιος. Ο π. Γκανάτσιος μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτων προς τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης είχε προβεί και στην ακόλουθη δήλωση για την ανθρωπιστική βοήθεια του 3ου ΓΕΛ -που απευθυνόταν στον Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ και στο 15μελές μαθητικό συμβούλιο-την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 :

«Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια παραλάβαμε τα προϊόντα ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, περιοχών της Περιφέρειας Λαρίσης,  τα οποία συγκέντρωσαν οι μαθητές σας, του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου, μέσω του μαθητικού συμβουλίου με την υποστήριξη και του συλλόγου διδασκόντων τους. Αξίζουν έπαινο όλοι όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την πρωτοβουλία ενώ είναι σημαντικό ότι έλαβε θεσμικό χαρακτήρα με την συμβολή του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου σε μια περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω μέτρων κατά της πανδημίας. Σας μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια του Δήμου Κρωπίας και του Δημοτικού Συμβουλίου».

——————————–

 

Τα είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας  που συγκεντρώθηκαν ήταν :Ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο, άλευρα, όσπρια, γάλα μακράς διαρκείας, συσκευασμένα αρτοσκευάσματα, κονσέρβες σάλτσας, κρέμες, συσκευασίες ζάχαρης και καφέ, πολλά είδη, προσωπικής υγιεινής,  φροντίδας και προστασίας κατά της πανδημίας, για όλες τις ηλικιακές ομάδες και με πρόβλεψη για ανθρώπους με κινητικές ή άλλες δυσκολίες.Η ανθρωπιστική βοήθεια του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου είχε ως συντονιστές τους μαθητές : Αλεξάνδρα Παντουβάκη, Χρήστο Δήμα, Κωνσταντίνο Χαλάτση και Παναγιώτη Μάρκου.