ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 : EΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΡΑΙΑ- ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 5

1. Στους δρόμους από Κορωπί προς ραντάρ Υμηττού (κατηγορία 4 & 5)

2. Στη συμβολή της οδού Αγ. Γεωργίου (η οποία είναι κάθετη στην οδό Δημοσθένους) στα σημεία που η αγροτοδασική οδός μετατρέπεται αμιγώς σε δασική (κατηγορία 4 & 5)

3. Στην συμβολή της οδού Δημοσθένους, με την κεντρική δασική οδό, η οποία καταλήγει στον Δήμο Αργυρούπολης (κατηγορία 4 & 5)

4. Στην συμβολή της οδού Σφηττού με τις δύο (2) δασικές οδούς, που οδηγούν η μία προς Προφήτη Ηλία και η άλλη οδηγεί στην κεντρική δασική οδική αρτηρία που ονομάζεται Περιφερειακή Υμηττού (κατηγορία 4 & 5).

5. Στη Λεωφ. ΝΑΤΟ και 50μ. πριν τη πύλη του στρατοπέδου της Αεροπορίας, απαγόρευση του αγροτοδασικού δρόμου στο σημείο που μετατρέπεται αμιγώς σε δασική οδό (κατηγορία 4 & 5)

6. Η οδός Αγ. Βικεντίου (στην περιοχή Αγ. Νικολάου) απαγόρευση της αγροτοδασικής οδού στο σημείο που μετατρέπεται αμιγώς σε δασική οδό (κατηγορία 4 & 5)

7. Η οδός Βελλάς απαγόρευση της αγροτοδασικής οδού στα δύο (2) σημεία που τέμνει την κεντρική δασική οδική αρτηρία (κατηγορία 4 & 5)

8. Στην συμβολή της οδού Λυσιμάχου με την κεντρική δασική οδική αρτηρία (κατηγορία 4 & 5)

9. Από πλησίον «Σχολείων Γείτονα» προς χωματερή και αντιστρόφως (κατηγορία 4 & 5)

10. Από πλησίον «Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη» τέρμα οδού Λυσιμάχου (κατηγορία 4 & 5)

11. Στην θέση «Βορρός» (κατηγορία 4 & 5)

Ø από τέλος οδού Υψηλάντου έως κορυφή του βουνού και

Ø από τέλος οδού Ευαγγελιστρίας έως κορυφή του βουνού

12. Την οδό από τη θέση Λουμπάρδα προς Μπαράκου (μετά την τρύπα του Καραμανλή) (κατηγορία 4 & 5)

13. Από το σημείο του πυροφυλάκιου προς Άγιο Θωμά (θέση Παλάτι) (κατηγορία 4 & 5)

 

· Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

· Αρμόδιες αρχές για την διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

· Ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

· Η απόφαση και οι χάρτες με τις οδού – περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής όπου εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας, βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr)

(https://www.patt.gov.gr/koinonia/politiki_prostasia/pp_anakoin/%ce%ad%ce%ba%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%b7%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b5-3 / )

· Επιτρέπεται η διέλευση και η παραμονή ΜΟΝΟ στους μόνιμους κατοίκους που τα σπίτια τους βρίσκονται στις προαναφερόμενες περιοχές.