ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ (Υ.ΔΟΜ.Μαρκοπούλου)

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019

Με πρωτοβουλία του Δήμου Κρωπίας κλήθηκαν σε σύσκεψη την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 οι Δήμαρχοι Μαρκοπούλου, Παιανίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής με τους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ.Νάσος Αναγνωστόπουλος και ο προϊστάμενος της ΥΔΟΜ κ.Σπ.Παπανικόλας  με θέμα την προβληματική λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι : Δημήτριος Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρεωτικής, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Νάσος Αναγνωστόπουλος, εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλειος Μεθενίτης,  τον Δήμο Σαρωνικού εκπροσώπησαν οι,  Αικατερίνη Φινέτη, διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Αν. Παπαιωάννου, τοπογράφος μηχανικός του Δήμου ενώ δεν υπήρξε εκπροσώπηση από το Δήμο Παιανίας. Ο Δήμος Κρωπίας εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Δημήτριο Κιούση, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλαο Γιαννάκο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Παναγιώτη Πολίτη, πολιτικούς μηχανικούς.

Στη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο αντιμετώπισης της προβληματικής λειτουργίας της ΥΔΟΜ. Τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων και η Περιφέρεια Αττικής και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

  1. Να επιδοθούν τα έγγραφα που κατέθεσε ο Δήμος Μαρκοπούλου σε αρμόδιες υπηρεσίες για το λειτουργικό πρόβλημα της ΥΔΟΜ ώστε ομοίως να υποβληθούν από όλους τους Δήμους ανάλογα έγγραφα προκειμένου να ασκηθεί η δέουσα πολιτική πίεση για την επίλυσή του.
  2. Ο αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για σύνταξη σχεδίου τροπολογίας στο Νόμο Κλεισθένη με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τις ΥΔΟΜ.
  3. Διερεύνηση  υποστήριξης της ΥΔΟΜ με τεχνικό σύμβουλο.