Κορωπί, Δευτέρα 19.06.2023

Εκπαιδευτική Δράση Ναυαγοσωστικής στο Δήμο Κρωπίας

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, σε συνεργασία με τον Δήμο Κρωπίας και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 17/06/2023  το σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  έννοιες της Ναυαγοσωστικής. Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφορά του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο και τέλος έλαβαν εκπαίδευση στη παροχή Α’Βοηθειών. Στους συμμετέχοντες δόθηκε Βεβαίωση Παρακολούθησης. Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών όσο και την ευαισθητοποίηση για εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

 

Ο Δήμαρχος Kρωπίας Δημήτριος Κιούσης, δήλωσε : Με μεγάλο ενδιαφέρον οι συμπολίτες μας παρακολούθησαν το Σάββατο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας ένα πολύ χρήσιμο και πρακτικά σεμινάριο ναυαγοσωστικής. Αξίζουν συγχαρητήρια οι εκπαιδευτές της Διαδημοτικού Δικτύου και η Περιφέρεια Αττικής για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία με την Κοινωνική μας Υπηρεσία που υποστήριξε το σεμινάριο. Οι συμμετέχοντες ήταν Δημότες του Δήμου Κρωπίας, μέλη του Ιστιοπλοϊκού  Ομίλου Ν.Α.Ο. ΚΕΚΡΟΨ ,καθώς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, το χάρηκαν και τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους. Ας μεταφέρουμε όλοι το μήνυμα της ημέρας αυτής για μια οργανωμένη πρόληψη στον τομέα αυτό, ειδικά το Καλοκαίρι και μάλιστα σε μια χώρα που είναι ναυτική δύναμη και έχει μεγάλη και ένδοξη ναυτική ιστορία.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής σχετικά με  το πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής τόνισε, «Παρότι πλέον υπάρχει μεγάλη ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες, τα περιστατικά πνιγμών εξακολουθούν να είναι πολλά για συγκεκριμένους λόγους. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γνώσης και ενημέρωσης γύρω από την κολύμβηση και οι πνιγμοί δεν μειώνονται με θαύματα, αλλά με προγράμματα εκπαίδευσης και μάθησης. Αν και η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν να κολυμπούν και αδιαφορούν για τους κανόνες ασφαλείας, γι’ αυτό οι περισσότεροι πνιγμοί συμβαίνουν σε μεγάλους ανθρώπους και σε μικρά παιδιά. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η Περιφέρεια Αττικής στέκονται πάντα δίπλα στους πολίτες, με συνεχή προγράμματα πρόληψης, καθότι «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν».

 

Η Γεν. Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Κουρή, δήλωσε,  «Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Μια βασική εκπαίδευση στις γνώσεις ναυαγοσωστικής μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη ζωή ενός ανθρώπου. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και τους Δήμους, συνεχίζει να συμβάλλει τα μέγιστα με κάθε δυνατό τρόπο στην προαγωγή της υγείας των πολιτών, διοργανώνοντας τα σημαντικά αυτά σεμινάρια »

—————————————-