ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

«ΟΧΙ ΣΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ» ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σε ματαίωση οδηγήθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, η 23η συνεδρίαση της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, που θα αποφάσιζε την εξέλιξη χωροθετήσεων και διαχείρισης απορριμμάτων σε λατομεία στη Δυτική και Ανατολική Αττική, μετά τη δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση του Δήμου Κρωπίας, των αιρετών εκπροσώπων του και των δημοτών του Κορωπίου. Με νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση (24η) ο ΕΔΣΝΑ το απόγευμα της Παρασκευής “πέρασε” άλλες εισηγήσεις χωρίς τη επίμαχη εισήγηση για τα λατομεία.

Η απερχόμενη Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ επιμένει και προσπαθεί ακόμα και την ύστατη ώρα να επιβάλει έναν σχεδιασμό ανάπτυξης μεγάλων αποκεντρωμένων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με ΧΥΤΑ-ΧΥΤ κ.α. του Λεκανοπεδίου Αθηνών σε λατομεία και μάλιστα σε «στοχοποιημένες» περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής που έχουν σηκώσει, ιστορικά, το βάρος ανεξέλεγκτων χωματερών όλης της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ενημέρωσε τους συγκεντρωθέντες ότι ο Δήμος μας παραμένει σε ετοιμότητα μέχρι το Σάββατο 31 Σεπτεμβρίου 2019 για κάθε ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής πραγματοποίησης συνεδρίασης με την επίμαχη εισήγηση.