Γραφείο Δημάρχου Κρωπίας                                                                     9.08.2021

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η  ΕΘΕΛΟNΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΦΥΛΑΞΗ

Με την πρώτη ανάρτηση της ανακοίνωσης του Δήμου Κρωπίας (6.08.2021) για συλλογή βοήθειας σε πυρόπληκτες περιοχές της πατρίδας μας, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο www.koropi.gr, πολλοί πολίτες, όλων των ηλικιών και επαγγελματικά οχήματα επιχειρήσεων τροφίμων άρχισαν να συρρέουν με κάθε μορφής βοήθεια τόσο στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντικής Δασοπροστασίας στην Λ.Αγίας Μαρίνας όσο και στο Δημαρχείο Κρωπίας. Η συγκινητική αυτή ανταπόκριση των πολιτών και των επιχειρήσεων στέλνει μήνυμα ελπίδας και ενότητας για τη συνέχεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης και της βοήθειας στους συμπατριώτες μας. Σε συνεννόηση με  τους πληγέντες Δήμους η βοήθεια του Δήμου Κρωπίας θα αποσταλεί άμεσα.

Εξίσου σημαντική είναι και η διάθεση για εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας στο τομέα της επιτήρησης περιοχών του Δήμου μας. Για τον συντονισμό, την ασφαλή και οργανωμένη επιτήρηση  και την πρώτη προσβολή φωτιάς, ως γνωστόν,από το 2011, έχουμε οργανώσει εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας και οργανωμένη δομή, με στελεχωμένο επικοινωνιακό κέντρο, τρία στελεχωμένα Δασικά Παρατηρητήρια (Είσοδος Σέσι, Κόντρες, Άγιος Θωμάς), 5 δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα πρώτης προσβολής και 1 πυροσβεστικό 10 τόνων με εκπαιδευμένα,  πιστοποιημένα από το Πυροσβεστικό Σώμα, μέλη της ΕΟΔΚ και του Δήμου Κρωπίας.

Όλη η δομή είναι επιχειρησιακά συντονισμένη με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Π.Υ Κρωπίας. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους προσφερόμενους εθελοντές  να ενταχθούν άμεσα ως δόκιμα μέλη στην ΕΟΔΚ ώστε να είναι οργανωμένη η προσφορά τους και να εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Είναι απολύτως απαραίτητο για την ασφάλεια και την προστασία τους αλλά και την ορθή τήρηση της νομοθεσίας.

Ενημερώνουμε τέλος, για πολλοστή φορά, τα ακόλουθα : Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων, νομείς και επικαρπωτές τους, εντός σχεδίου πόλεως, με κυρωμένη  πράξη εφαρμογής, και σε οικισμούς προ του 1923 (δεν υφίστανται στο Δήμο μας) είναι υποχρεωμένοι, σε αποψιλώσεις και καθαρισμούς οικοπέδων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πυροσβεστικές διατάξεις.

Για τις περιοχές εκτός σχεδίου, σε αγροτεμάχια, δεν είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να προχωρήσει σε αποψιλώσεις. Στις περιπτώσεις που αδιαφορούν οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, οι ιδιοκτήτες των ομόρων,  μπορούν να επεμβαίνουν οι ίδιοι περιμετρικά για λόγους πρόληψης.

Πληροφορίες για οργανωμένη επιτήρηση περιοχών και ένταξη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό Δήμου Κρωπίας και Π.Υ Κρωπίας στο 210-662 06 75 (08:00-20:00)