ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Μετά από 1.5 χρόνο γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και τις διαρκείς και συνεχείς παρεμβάσεις του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση συνεχίζεται, το μεγάλο πολυπόθητο έργο αποχέτευσης ομβρίων στην πόλη του Κορωπίου.

Οι εργασίες που ξεκινούν από 30 Ιανουαρίου 2019 αφορούν στο νότιο άκρο της πόλης, οδός Βασιλ. Όλγας και Λεωφ. Β Κωνσταντίνου συνολικού μήκους 1050 μέτρων. Προβλέπονται εργασίες στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας (αυτό της ανόδου προς το κέντρο της πόλης) από τη λεωφ. Β.Κωνσταντίνου, στη συμβολή της Λεωφόρου Μαρκοπούλου με τη λεωφόρο Κορωπίου-Αεροδρομίου και έως τη συμβολή της με την οδό Βασιλίσσης Όλγας για μήκος 850 μέτρων.

Όλοι γνωρίζουν τη σημασία και την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου για τη αποστράγγιση μεγάλων τμημάτων του κέντρου της πόλης και της κεντρικής λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου ( σε κάθε βροχή πλημμυρίζουν αρκετά καταστήματα και οικίες). Γι’ αυτό ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων και επισκεπτών.

Το έργο αυτό μελετήθηκε το 2011 – με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου –   εκπονήθηκε μελέτη για περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων και εγκρίθηκε μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης  από το 2012 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επικαιροποιήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2016. Ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός διεξήχθη το Καλοκαίρι του 2016.Ο προϋπολογισμός του έργου είναι τάξεως των 8.154.900,00 εκ. ευρώ, και χρηματοδοτείται από το  ΕΣΠΑ.