«Σύσκεψη για την Προληπτική Απομάκρυνση Πολιτών»

Ευρεία σύσκεψη για την σύνταξη ειδικού σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Βασιλικής Καβαλλάρη.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, αφού συνεχάρη την κα. Αντιπεριφερειάρχη γι’ αυτή την ειδική σύσκεψη που γίνεται για πρώτη φορά, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός του συνόλου των εμπλεκόμενων υπηρεσιών από ότι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές επισημαίνοντας το γεγονός ότι, πλέον το μέλλον λόγω των καιρικών μεταβολών επιφυλάσσει δύσκολες καταστάσεις, στις οποίες θα πρέπει να είμαστε όχι απλά έτοιμοι αλλά ετοιμοπόλεμοι.

Τόνισε επίσης ότι αν και πολλοί Δήμοι έδωσαν βαρύτητα σε θέματα του φαίνεσθαι, δηλαδή να φτιάξουν παιδικές χαρές, πλατείες, ο Δήμος Κρωπίας τα χρήματα τα δαπάνησε για να θωρακίσει την Πολιτική Προστασία. Γιατί, όπως είπε ο κ. Κιούσης, είναι τεράστιο το πρόβλημα τρωτότητας της Ανατολικής Αττικής. Και στο Δήμο Κρωπίας αντιστοιχεί τεράστια περιοχή από τον Υμηττό, που ξεπερνά  το 25% του ορεινού όγκου.

Στη σύσκεψη παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κα. Καβαλλάρη, συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ από την πλευρά του Δήμου Κρωπίας συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας – Περιβάλλοντος Θεόδωρος Γρίβας.