Με επίσημη τελετή στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου τιμήθηκε η διπλή εορτή της ημέρας των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στο Δήμο Κρωπίας,  χοροστατούντος  του Επισκόπου Αρσινόης κ. Βασιλείου.

Η επίσημη τελετή περιελάμβανε, Δοξολογία, πανηγυρικό λόγο- που εκφώνησε ο υποστράτηγος ε.α Σωτήριος Κουραβέλος- και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης κατέθεσε  Στεφάνι και έγινε η ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Ν.Δ.  κ. Γεώργιος Βλάχος. Τον Υπουργό και βουλευτή Ανατολικής Αττικής της Ν.Δ κ.Μάκη Βορίδη εκπροσώπησε ο κ.Δαμκαλής και τον βουλευτή Ν.Δ κ.Στυλιανό Πέτσα η κα Ροϊνά.

Αντιπροσωπεία μαθητών από το 1ο και 3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου με επικεφαλής τον καθηγητή και πρόεδρο της Δ.Ε.Παιδείας, δημοτικό σύμβουλο κ.Μάκη Κιούση και την καθηγήτρια Φιλόλογο κα Μαρία Λιναράκη τίμησαν τον εορτασμό. Παρευρέθηκαν επίσης πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκτός του Δημάρχου Κρωπίας εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Ντούνη, τους δημοτικούς συμβούλους, Θεοφάνη Μιχαιρίνα, Σταμάτη Ντούνη, Κωνσταντίνο Κωνσταντάρα (πρόεδρο του ΝΠΔΔ Σφηττός), Νεφέλη Λουκά, Διονύση Κερασιώτη και Αθηνά Κιούση. Παρευρέθηκε επίσης, η γραμματέας του ΝΠΔΔ Σφηττός, Αγγελική Γκιόκα.

Ο παραδοσιακός διήμερος πανηγυρικός εορτασμός για τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας  στο Κίτσι-Θήτι Κορωπίου την παραμονή 20 Νοεμβρίου και ανήμερα την Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

 

 

—————————————