Το 3ο Λύκειο Κορωπίου στο Joint Research Centre (JRC) – ISPRA – ΙΤΑΛΙΑ

Το 3ο ΓΕ.Λ. Κορωπίου επισκέφθηκε το ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο JRC στην Ispra στην Ιταλία, το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, στις 6 Νοεμβρίου 2018. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους επιστήμονες για την έρευνα που διεξάγεται εκεί και να δουν από κοντά ένα από τα εργαστήρια του κέντρου, το Vehicle Emissions Laboratory 8-9 (VELA) & Smart Grids. Στη διάρκεια της επίσκεψης είχαν ακόμα την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε εργαστήριο περιβαλλοντικού ελέγχου υπό την καθοδήγηση των εκεί επιστημόνων.

Η εκδρομή οργανώθηκε από την Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Ιωάννα Καραχάλιου, Χημικό και τις Φιλολόγους κ.κ. Ελένη Φρουζάκη και Βάσω Γεωργίου, πάντα με την υποστήριξη του Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου κ. Αλέξανδρου Βεϊόγλου. Το εκπαιδευτικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις 5-8 Νοεμβρίου 2018 και συμμετείχαν 40 μαθητές από την Β΄ Λυκείου κυρίως, αλλά και από την Γ΄ και Α΄ Λυκείου. 

Στα πλαίσια της επίσκεψης οι μαθητές μας επισκέφθηκαν τον καθεδρικό ναό Duomo και την περίφημη όπερα Teatro alla Scala (Σκάλα του Μιλάνο), στο Μιλάνο. Επίσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις πανέμορφες παραλίμνιες ιταλικές πόλεις Στρέζα και Κόμο καθώς και την ελβετική πόλη Λουγκάνο.

Την τελευταία ημέρα επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη Brera και θαύμασαν από κοντά έργα διάσημων Ιταλών και άλλων ζωγράφων. Λίγο πριν  την επιστροφή στην Ελλάδα επισκέφθηκαν και το περίφημο στάδιο San Siro (Giuseppe Meazza) στο Μιλάνο.