Η Φλόγα  Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας στο Δήμο Κρωπίας

 Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, ΚΑΠΗ Κιτσίου, ώρα 20:00

 

Ενόψει της επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας, ο Δήμος Κρωπίας συμμετέχει στη διοργάνωση εκδηλώσεων του Δικτύου πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Στον δήμο μας, η εκδήλωση με την επωνυμία «Η Φλόγα της Μνήμης», σε συνδιοργάνωση με τον σύλλογο Ποντίων Κορωπίου «Ο Εύξεινος Πόντος» θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, στον προαύλιο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Κιτσίου (οδός Μ.Αλεξάνδρου –σχολεία Κίτσι Ν.Παπαγιαννοπούλου) και ώρα 20:00.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

-Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

– Χαιρετισμοί αιρετών εκπροσώπων

-Χαιρετισμός, Ελένης Παυλίδου, προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Κορωπίου « Ο Εύξεινος Πόντος»

-Ομιλία, Δημήτρη Κιούση, Δημάρχου Κρωπίας

-Ομιλία, Κωνσταντίνου Κωνσταντάρα, δημοτικού συμβούλου, εκπροσώπου του Δήμου στο δίκτυο πόλεων  με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής της Κ.Ε.Δ.Ε.

-Άναμμα της φλόγας σε φαναράκια και πορεία μνήμης προς την Ελιά μπροστά στο Σχολικό Συγκρότημα Κιτσίου (Ν.Παπαγιαννοπούλου 247 & Αγίας Τριάδας)

Την εκδήλωση υποστηρίζει η Πολιτική Προστασία Δήμου Κρωπίας και η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας (Ε.Ο.Δ.Κ.)

———————————-

Η Ελιά αποτελεί ιερό δέντρο από τα αρχαία χρόνια. Έχει συμβολικό χαρακτήρα με τιμητική θέση στη ζωή των Ελλήνων. Στον αρχαίο δρόμο Αθήνας – Σουνίου – Λαυρίου και στη θέση των Αρχαίων Λαμπτρών του Δήμου Κρωπίας βρίσκεται η  Ελιά  η οποία φυτεύτηκε πριν από 350 και πλέον χρόνια.