ΔΩΡΕΑ ΠΙΝΑΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

Ο Δήμος Κρωπίας ευχαριστεί την καλλιτέχνη-εικαστικό,Μαρία Κοκκίνη για την ευγενική προσφορά ενός έργου ζωγραφικής της.  Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης και ο πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας Νικόλαος Γιαννάκος υποδέχθηκαν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 την κα Κοκκίνη η οποία και παρέδωσε το έργο της. Πλέον ο πίνακας ζωγραφικής κοσμεί την αίθουσα αναμονής του Γραφείου Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στον 3ο Όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Πληροφοριακά Στοιχεία – Καλλιτεχνικό Βιογραφικό: Η Μαρία Κοκκίνη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών.Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το χυτό κόσμημα και την κατασκευή εκμαγείων, ενώ συνεργάστηκε με εργαστήρια αργυροχοΐας αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό και την κατασκευή των κοσμημάτων τους.Από το 2001 αρχίζει η επαγγελματική της ενασχόληση με την ζωγραφική.Η Μαρία Κοκκίνη είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος.Τα έργα της είναι δημιουργίες επάνω σε ξύλο, με την χρήση τέμπερας και συνδυασμούς υλικών. Συμμετείχε σε 17 ομαδικές εκθέσεις και έχει στο ενεργητικό της 10 ατομικές.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

-2009 ” Η άλλη Εύα” στο Gallery, Aνδριανού 33 στο Μοναστηράκι

-2010 ”Γυναικεία πορτραίτα” στο Δημαρχείο Αχαρνών ,υπό την αιγίδα του συλλόγου γυναικών Ε.Γ.Ε.

-2011 ”Γυναίκες” στην Gallery ”Εlemento” στη Αλεξανδρούπολη, υπό την αιγίδα του συλλόγου γυναικών Αλεξανδρούπολης.

-2012 ”Η άλλη Εύα και ο χάρτινος κόσμος της” στο Κόκκινο σπίτι στη Χαλκίδα, υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου Κανήθου.

-2012 ”Η άλλη Εύα και ο χάρτινος κόσμος της στο “Dantes”, στο Κορωπί.

-2013 ”Γεωμετρήματα” στο κτήμα ”Δικαιούλια” στο Κορωπί.

-2013 ”Eφ’ όλης της ύλης” στο κτήμα ”Βασιλείου” Κορωπί.

-2015 ”σιγά τον πολυέλαιο” στους ”Αμπελώνες Μάρκου” , Παιανία

-2016 ” Γιατί;” Selvin Gallery Arnavutcoy Κωνσταντινούπολη.

-2017 «Σε ενδιαφέρουσα» στους Αμπελώνες Μάρκου, Παιανία

EIKOΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ: Βιβλία ποίησης,  «Ταξίμια», Ευτυχία Μισύρη, εκδόσεις Πνοή και «Γυμνός»,  Ιωάννης Π. Σκεοφύλαξ, εκδόσεις Οστρια

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

  • ”Μulticultural Art Walk” Galateca Gallery, Βουκουρέστι, Ρουμανία 22/9-8/10/2016.
  • Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, στην Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης και στις Galeries Lefakis , Μichalarias Gallery Aθήνα, ”Famagusta Gallery” Λάρνακα, Κύπρος, Gallery «Διαχρονική» Λευκωσία, Κύπρος, Galateca Gallery Bουκουρέστι Ρουμανία.