ΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ-ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2019»

(1-16 ΙΟΥΛΙΟΥ, 26 AYΓΟΥΣΤΟΥ, 6-11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019)

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Η πρώτη περίοδος των  καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κρωπίας –ΝΠΔΔ Σφηττός  με την επωνυμία «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2019» ξεκινάει, την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019  με την καθιερωμένη προσεγμένη μουσική συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού, Ηλία Σωφρόνη και πλειάδας αξιόλογων καθηγητών της μπάντας στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο πλ.Δεξαμενής στις 21:00.

Θα προηγηθούν στις 20:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Πεζόδρομος Ολυμπιονίκη Γ.Σ Παπασιδέρη 13)τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΝΠΔΔ Σφηττός(Λειτουργία 1-10 Ιουλίου, 18:00-20:30) Η συνέχεια είναι εξόχως ενδιαφέρουσα. Κυριαρχoύν, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, στις 21:30, πάντα στο ανοιχτό θέατρο της πλ.Δεξαμενής, η μεγάλη μουσική συναυλία των εκλεκτών καλλιτεχνών, Δημήτρη Μπάση και Κώστα Καραφώτη και την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019, στις 9 το βράδυ, η σημαντική, καθιερωμένη πλέον στα Σφήττεια, συναυλία Τζαζ.

Οι  διεθνούς φήμης μουσικοί του είδους, Γιώργος Τρανταλίδης, Αttila Lazlo, Leonardo Corradi και το συγκρότημα «Interchange Trio» των ελλήνων μουσικών, Τάκη Αναγνωστόπουλο, Ηλία Τσαγκάρη και Λάμπρο Παπανικολάου έχουν ετοιμάσει ένα δυνατό πρόγραμμα στον απόηχο των εθνικών εκλογών της Κυριακής 7ης Ιουλίου 2019 σε μια βραδιά που αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι όσοι αγαπούν την μουσική και τους αυθεντικούς καλλιτέχνες της σκηνής της Τζαζ.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης περιόδου  περιλαμβάνουν επίσης,  τις σημαντικές χορευτικές παραγωγές,  του Λυκείου Ελληνίδων Κορωπίου και άλλων 5  χορευτικών ομάδων από Λύκεια Ελληνίδων -με το σύνολο των χορευτών να αγγίζουν τους 150στις 10 Ιουλίου 2019, 21:00 και των εθνοτοπικών συλλόγων, Ηπειρωτών, Κρητών, Ποντίων, Θρακιωτών, σε άλλη μια παραδοσιακή «υπερπαραγωγή» με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος «Πεντάηχον» στις 12 Ιουλίου, 21:00. Το θέατρο κυριαρχεί και πάλι στη φετινή διοργάνωση. Παιδικές και εφηβικές θεατρικές παραστάσεις (από το Θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, και της θεατρικής εφηβικής ομάδας του ΝΠΔΔ Σφηττός την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 αντίστοιχα) καθώς και θεατρική παράσταση ενηλίκων με κλασσικό έργο-κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από το αντίστοιχο θεατρικό σχήμα του ΝΠΔΔ Σφηττός, στις 5 Ιουλίου 2019. Η πρώτη περίοδος του Ιουλίου κλείνει, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 στις 21:30, με την παραδοσιακή, λαϊκή και νησιώτικη βραδιά στον ΝΑΟ Κέκρωψ στην π. Αγίας Μαρίνας, την παραμονή του εορτασμού της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας.(Μεγάλη εορτή για το Δήμο Κρωπίας και το Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρίνας Αλυκού στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου).

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΦΗΤΤΕΙΩΝ

Τα μηνύματα της φετινής Διοργάνωσης

Όπως επισημαίνει, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, φέτος τα πολιτιστικά «Σφήττεια» γίνονται γέφυρα προβολής της προστασίας του Περιβάλλοντος και της  Ανακύκλωσης. Προβάλλουν πολιτικές μείωσης των σύμμεικτων απορριμμάτων με την έξυπνη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου μας followgreen.gr/koropi. Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις  υποστήριξης των κοινωνικών δομών του Δήμου μας με την συλλογή φαρμάκων και προϊόντων διατροφής μακράς διάρκειας σε επιλεγμένες συναυλίες και εκδηλώσεις της διοργάνωσης που θα ανακοινωθούν. Ο Δήμος μας συνεπής στις επιλογές του, για  9η συνεχή χρονιά, υπό συνθήκες περιοριστικών οικονομικών μέτρων διαρκείας, προκρίνει πολιτιστικές προτάσεις που υλοποιούνται μέσω του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός. Επιλέγει προσεγμένες καλλιτεχνικές παραγωγές τοπικών συλλόγων και άλλων καλλιτεχνικών σχημάτων. Η πολιτική μας για το κόστος των εκδηλώσεων είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη: ελεύθερη είσοδος, χαμηλό κόστος, εθελοντική προσφορά.Ο Πρόεδρος Δ.Σ ΝΠΔΔ «Σφηττός», Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης  Κορωνιάς στο μήνυμά του επισημαίνει : «Η φετινή  διοργάνωση, παραμένει πιστή στις αφετηριακές αρχές της :  Τα τμήματα του ΝΠΔΔ Σφηττός, η Δημοτική Φιλαρμονική, οι θεατρικές και χορευτικές ομάδες του, τοπικοί και εθνοτοπικοί σύλλογοι, το Εθνικό  Θέατρο μαζί με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου αυτή τη φορά και ιδιωτικοί πολιτιστικοί καλλιτεχνικοί φορείς συνεργάζονται αρμονικά, προσφέρουν  πολλές ευκαιρίες, ψυχαγωγίας, καλύπτουν όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα. Η μεγάλη εορτή των Μεσογείων στο Δήμο Κρωπίας έχει όνομα, έχει ιστορία :  «Σφήττεια 2019!». Ο αντιδήμαρχος, Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρής Γρίβας, σε δήλωσή του στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος τονίζει : «Τα Σφήττεια 2019 στέλνουν και φέτος ισχυρά μηνύματα για την τοπική μας κοινωνία: Πολιτιστικές προτάσεις για όλες τις ηλικίες, για όλους τους δημότες.  Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με Ανακύκλωση. Υποστήριξη των δημοτικών κοινωνικών δομών, Παντοπωλείου και Φαρμακείου.Δεν ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που υποφέρουν, τους συγγενείς μας που είναι ηλικιωμένοι ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας μόνιμα ή περιστασιακά. Επιλέγουμε το δικό μας πολιτιστικό Καλοκαίρι στο Δήμο μας. Επιλέγουμε «Σφήττεια» και το 2019!».

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2019 :Η κορυφαία ετήσια πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Κρωπίας φέρει το όνομα του αρχαίου Δήμου Σφηττού- ενός από τους τέσσερις αρχαίους δήμους που περιλαμβάνονται στο Δήμο Κρωπίας (Σφηττός, Λαμπτραί, Κίκκυνα, Ώη). Η διοργάνωση Σφήττεια ξεκίνησε το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα 2019.Τα  «Σφήττεια 2019» στηρίζουν το καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης «Followgreen». Μια σημαντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με επιβράβευση των πολιτών.  Ο Δήμος Κρωπίας αναπτύσσει σταδιακά τις πολιτικές του για τις υποδομές συστημάτων ανακύκλωσης-μείωσης σύμμεικτων απορριμμάτων (Βασικό Πράσινο Σημείο, Πράσινες Γωνιές Ανακύκλωσης κ.α.).,  και εντάχθηκε από το 2018 στην πλατφόρμα www.followgreen.gr/koropi. Η πρωτοβουλία αυτή ενώνει πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης. Οι πολίτες συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων .Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Κρωπίας συμβάλει στην αύξηση της ανακύκλωσης και παράλληλα στηρίζει την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις προσφέροντας τη δωρεάν προβολή τους, ενώ διεξήγαγε φέτος μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης ενισχύοντας την ευγενή άμιλλα των μαθητών. Πληροφορίες : Followgreen του Δήμου Κρωπίας, τηλ.  213-0436298. Εγγραφείτε στη δημοτική πλατφόρμα έχοντας πολλά οφέλη: www.followgreen.gr/koropi. Παράλληλα, στηρίζουμε το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης και συγκεντρώνουμε είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Κρωπίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας.

ΕΔΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΦΗΤΤΕΙΩΝ

www.koropi.gr, FB: NΠΔΔ «Σφηττός» Δήμου Κορωπίου, FB: ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ