ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ   22.05.2020

«Αστείες διαμάχες ανακαλύπτει δημοτική παράταξη με έφεση στην ανάδειξη μη σοβαρών θεμάτων…»

Σχετικά με ανακοίνωση-σχόλιο δημοτικής παράταξης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την επίσημη καθιέρωση της αργίας του εορτασμού της Αναλήψεως του Κυρίου στο Δήμο Κρωπίας το Γραφείο Δημάρχου εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση : «Η Δημοτική Αρχή έχει ασχοληθεί επανειλημμένως με το θέμα της επίσημης καθιέρωσης της τοπικής Αργίας και το έχει θέσει στο Υπ.ΕσωτερικώνΗ Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017 είχε αρνηθεί να ικανοποιήσει την επικαιροποίηση του αιτήματος του Δήμου μας και με το προφορικό αιτιολογικό ότι είναι πολλές οι θρησκευτικές εορτές και οι τοπικές αργίες, είχαν παγώσει όλες τις διαδικασίεςΕίναι εμφανές ότι εδώ και πολλά χρόνια φαίνεται να υποβάθμιζαν την σημασία της επίσημης καθιέρωσης μιας μεγάλης θρησκευτικής εορτής και ιδιαίτερα αυτοί που έδωσαν στήριξη στη δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Το αίτημα του Δήμου ιστορικά εκκρεμεί από το 1999(!), έχει νομιμοποίηση από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αν.Αττικής ενώ επικαιροποιημένο επανήλθε με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου το 2017 (Αρ. απόφασης 215/2017 με διαβιβαστικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αριθμ.Πρωτ.:75965/27495/21-09-2017 προς Υπ.Εσωτ. Διεύθυνση Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης)και με συμπληρωματική διαβίβαση εγγράφου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (αρ.πρωτ.: Υπ.Εσωτερικών 3539/2018χωρίς καμία πάλι επίσημη απάντηση. Υπηρεσιακώς, με εντολή Δημάρχου Κρωπίας, η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών στις 13 Δεκεμβρίου 2019 (Βεβαίωση καταχώρησης αιτήματος στο Υπ.Εσωτ. Διοίκηση Διοικητικής Υποστήριξης, αρ.Πρωτ.: 88805το υπέβαλε ξανά στην αρμόδια διοικητική υπηρεσία. Με νέο έγγραφό μας στην πολιτική ηγεσία πλέον του Υπουργείου Εσωτερικών ζητάμε την επίλυση αυτού του απλού…αιτήματος αλλά μάλλον εξαιρετικά σύνθετου εγχειρήματος για την κρατική γραφειοκρατική διοίκηση της χώρας εδώ και δεκαετίες.

Όλα αυτά τα έτη εορτασμού, από το 2011 έως και το 2019, κανένα θέμα επί της ουσίας δεν είχε ανακύψει. Μάλιστα όλοι οι μέχρι πέρσι, Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής το είχαν αντιμετωπίσει επιτυχώς. Ο Δήμος μας για να καλύψει την χρόνια κρατική αδιαφορία αναγκαζόταν να ζητάει νομιμοποιήσεις για την μη λειτουργία των σχολείων με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών. Αυτό έκανε και τώρα.

Με βάση αυτή πληροφορία…η δημοτική αυτή παράταξη της αντιπολίτευσης βρήκε ώρα να αναδείξει αστείες διαμάχες και προβληματικές αντιμετωπίσεις από κρατικές ή άλλες υπηρεσίες όταν έχουμε σοβαρότερα θέματα να λύσουμε στην πορεία της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας στην κοινωνία και οικονομία. Έχει έφεση φαίνεται στην ανάδειξη μη σοβαρών θεμάτων