ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2019 ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ: Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η εκδήλωση αποφοίτησης και βράβευσης των  επιτυχόντων μαθητών Δημόσιας Εκπαίδευσης του Κορωπίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της περιόδου 2018-2019  διοργανώθηκε από τον Δήμο Κρωπίας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Σφήττεια 2019, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8 το βράδυ, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της πλ. Δεξαμενής στο Κορωπί.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα  αισιοδοξίας των επιτυχόντων, των γονέων, των καθηγητών και της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας– δια του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση. Ο κ. Κιούσης στον σύντομο χαιρετισμό του,  συνεπής στις απόψεις του, επανέλαβε ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος για  εργασία και οικογενειακό προγραμματισμό στην πατρίδα μας.  Πρέπει όλοι  να προσπαθήσουμε. Κάλεσε τους νέους να μείνουν στη χώρα μας ώστε η υπεραξία της γνώσης που θα αποκτήσουν να παραμείνει στην πατρίδα μας.  Ο  Δήμαρχος Κρωπίας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι όσοι δεν πέτυχαν στις εξετάσεις δεν σημαίνει αποτυχία. Όσοι μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν ή να οργανώσουν  μια άλλη προοπτική που μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη,  ας το κάνουν. Η ζωή είναι δικιά τους. Μπορούν να τα καταφέρουν.

Ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την εκπρόσωπό του, καΕύη Αναματερού προσέφερε -για άλλη μια χρονιά- ένα σημαντικό χρηματικό βραβείο  στους αριστούχους μαθητές/τριες που για πρώτη φορά συμμετείχαν στις εξετάσεις  ως εξής:

1ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου

  • Μαρία Λούκου του Ευαγγέλου, χρηματικό βραβείο 1000€.Εισήχθη στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με 18.880 μόρια. 
  • Αθηνά Μαυρομμάτη του Ιωάννη, χρηματικό βραβείο 1000€.Εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με 18.680 μόρια. 
  • Κυριάκος Κιούσης του Θωμά, χρηματικό βραβείο 500€.Εισήχθη στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με 17.814 μόρια. 

3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου

  • Ισιδώρα Παπαμιχάλη του Ιωάννη, χρηματικό βραβείο 1000€. Εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης και Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με 17.779 μόρια. 
  • Αναστασία Χριστοπούλου του Ιωάννη, χρηματικό βραβείο 500€. Εισήχθη στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με 17.250 μόρια.
  • Αλέξανδρος Αθανασόπουλος του Δημητρίου, χρηματικό βραβείο 500€.Εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης και Διαιτολογίας, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με 17.016 μόρια. 

 

1ο ΕΠΑΛ Κορωπίου

  • Ανδρομάχη Αλλαγιάννη του Γεωργίου, χρηματικό βραβείο 1000€. Εισήχθη στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με 18.135 μόρια. 
  • Ελευθερία Αθανασία Κολλιαδήμα του Γεωργίου, χρηματικό βραβείο 500€. Εισήχθη στο Τμήμα Κτηνιατρικής Καρδίτσας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με 17.590 μόρια.

 

Επίσης, με δημόσια κλήρωση προσφέρθηκαν σε 10 επιτυχόντες, 5 φορητοί υπολογιστές, δωρεά του μεγάλου ευεργέτη Αθανασίου Μαρτίνου και 5 smart watch & powerbanks δωρεά του καταστήματος «Γερμανός» Κορωπίου.(Τα ονόματα των 10 επιτυχόντων που κληρώθηκαν είναι στη διάθεση της διοργανωτών). Η ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων από την διοργανώτρια αρχή έγινε σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης που υπέγραψαν οι κηδεμόνες των επιτυχόντων, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στην εκδήλωση και στις βραβεύσεις συμμετείχαν, εκτός του Δημάρχου Κρωπίας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας και της Δ.Ε Παιδείας, Δήμητρα Μιχαιρίνα,  οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας,  Νικόλαος Γιαννάκος, Ανδρέας Ντούνης, Παναγιώτης Πολίτης, Ελένη Αδάμ, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Μάκης Κιούσης, Κωνσταντίνος Κιούσης, Γεωργία Θεοχάρη-Μπούτση, Λάμπρος Γκοτζαμάνης, Νεφέλη Λουκά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Διονύσης Κερασιώτης Αθηνά Κιούση, Κωνσταντίνος Τσεβάς, Ιωάννης Παπαευθυμίου, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπεία του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός.

Την οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε εθελοντικά, η κυρία Χριστίνα Παπαχρήστου, δημοτική υπάλληλος και επικούρησε επίσης εθελοντικά η κα Σταματίνα Παπακωνσταντίνου, δημοτική υπάλληλος. Oι φωτογραφίες της εκδήλωσης για τις ανάγκες δημοσιότητας του Δήμου Κρωπίας-που επισυνάπτονται- προσφέρθηκαν από το studio Papamichali. Στην εκδήλωση συνέδραμαν η Πολιτική Προστασία Δήμου Κρωπίας και το στέλεχος του Τομέα Περιβάλλοντος, Σπύρος Ζωίτσας.